Dolar

32,3832

Euro

35,0359

Altın

2.327,04

Bist

9.138,22

Almanya'da İslam'a karşı ırkçılık

Almanya'nın Dresden kentinde İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA (Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar), 36. gösterisini yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-03 02:39:54

Almanya'da İslam'a karşı ırkçılık

AA'nın haberine göre: Dresden'deki tarihi "Kadınlar Kilisesi" önünde bulunan Neumark Meydanı'nda toplanan İslam karşıtı göstericiler, "şeriata karşı, dünyanın dört bir yanında insan hakları", "vesayete, medya nefretine, satılık gazetecilere karşıyız" ve "Rusya'ya karşı savaşma, ABD ve NATO'yu durdur" yazılı pankartlar taşıdı.

Ellerinde Alman bayrakları ve Merkel hükümetinin sığınmacı siyasetinin eleştirildiği dövizler taşıyan aşırı sağcı grup, "Direniş", "Merkel istifa" ve "Halk biziz" sloganları attı.

PEGIDA kurucusu Lutz Bachman, yaptığı konuşmada, Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas'ı PEGIDA karşıtı görüşleri nedeniyle Nazilerin Propaganda Bakanı Joseph Göbbels ile karşılaştırdı.

Konuşmaların ardından grup, çeşitli sloganlar atarak Postplatz ve Altmarkt meydanları güzergahından yürüyerek yeniden Neumark Meydanı'na geldi.

Göstericiler, Alman milli marşını okumalarından sonra dağıldı.

Alman medyasında yer alan haberlerde, gösteriye katılanlarının sayısının yaklaşık 8 bin olduğu ileri sürüldü.

Öte yandan, kendilerini GEPIDA (Dresden'deki yabancılara hoşgörüsüzlüğe karşı sinirlenen vatandaşlar) olarak adlandıran karşıt grup ta Postplatz'da gösteri düzenledi. PEGIDA karşıtı göstericiler, mülteci yanlısı ve ırkçılık karşıtı sloganlar attı.

Polis ekipleri, geniş güvenlik önlemleri alarak, karşıt gruplar arasında taşkınlık çıkmasını engelledi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara