Dolar

32,5837

Euro

34,8273

Altın

2.499,54

Bist

9.458,65

Almanya'da İranlıların evine baskın

Alman polisinin İran adına casusluk yaptıklarından şüphelenilen kişilerin evlerine baskın düzenlediği bildirildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-17 01:23:01

Almanya'da İranlıların evine baskın

Alman "Focus" dergisi, İsrail ve Yahudi cemaatine karşı istihbarat çalışması yaptıkları ve İran adına casusluk faaliyetinde bulundukları şüphesiyle Almanya çapında pek çok eyalette polis baskınları düzenlendiğini belirtti.

Deutsche Welle'nin haberine göre; konutlarında arama yapılan şüpheliler arasında on kişinin, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı özel tim Kudüs Gücü'ne mensup oldukları belirtiliyor. Savcılığın aramalar için verdiği yetki yazısında İranlıların Kudüs Gücü mensubu olduğu şüphesine de yer verildi. İran ordusuna bağlı Kudüs Gücü, ülke içi ve dışında rejim muhaliflerine yönelik düzenlediği operasyonlarla tanınıyor.

Alman polisinin Salı günü Berlin, Baden-Württemberg, Bavyera ve Kuzey Ren-Vestfalya eyaletlerinde düzenlediği ve özel polis timlerinin de katıldığı operasyonda gözaltı ya da tutuklama olmadığı, casusluk suçlamasından olası tutuklama emrinin Karsruhe'deki soruşturma hakimleri tarafından verileceği belirtiliyor.

Polis baskınlarının Almanya iç istihbarat birimi Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın kapsamlı gözlem çalışmaları sonucunda başlatıldığı söylenildi.

Haber Ara