Dolar

32,5887

Euro

34,7501

Altın

2.498,72

Bist

9.524,59

Almanya'da göçmenlere yemek yasağı

Almanya'da bir yemek bankası yabancıların yaşlı ve tek yaşayan annelerin ücretsiz yemek almasını geçici olarak engellediğini söyleyerek göçmenlerin bedava yemek almasını yasakladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-23 09:39:23

Almanya'da göçmenlere yemek yasağı

TIMETURK | ÇEVİRİ

Büyük göçmen kitlelerinin akını nedeniyle yereldeki ihtiyaç sahiplerine ulaşamadıklarından şikayet eden Essener Tatel adlı yardım kuruluşu adına Joerg Sartor, Essen'de niçin göçmenlere yemek verilmesini yasakladıklarını şöyle dile getirdi: “Yaşlı Alman ninelerin bizden yardım almaya devam etmesini istiyoruz.”

YAŞLI ALMANLAR YEMEK ALAMIYOR

Daily Mail'in haberine göre Sartor, yaşlı Almanların ve tek yaşayan annelerin son iki yıldır yavaş yavaş yükselen göçmen payı karşısında yer değiştirdiğini söyledi.

2015'ten bu yana 1.2 milyondan fazla insanın Avrupa'nın en büyük ekonomik güce sahip ülkesine göç ettiği ve göçmenlerin yarısından fazlasının Suriye'den, Irak ve Afganistan'dan geldiği biliniyor. Kitlesel göç ise tepkilere yol açıyor.

'Essener Tafel' yardım kuruluşunun web sitesinde, ihtiyaç sahibi yerlilerle göçmenler arasında yeni gelenlerin kabul edilmesine de zarar verecek şekilde bir uyuşmazlığa sebep olmaması için böyle bir adım attıkları belirtildi.

YABANCI VATANDAŞLAR YÜZDE 75 ARTTI

Müşterilerimiz arasındaki yabancı vatandaşların sayısının son yıllarda yüzde 75'e yükselmesi nedeniyle … daha uygun bir bütünleşmeyi sağlamak için sadece Alman kimliğine sahip olanları kabul etmeye mecbur kaldık” diye yazıldı. Ocak ayının ortalarından itibaren bu uygulamayı gerçekleştiren yardım kuruluşundan, yeni müşterilerden “denge sağlanıncaya kadar” Alman kimlik kartı göstermelerini talep edecekleri ifade edildi.

Haber Ara