Dolar

32,5607

Euro

34,9891

Altın

2.424,58

Bist

9.722,09

Almanya'da eşcinsel evlilik onayladı

Alman Meclisi eşcinsel evliliği onayladı. Böylelikle Almanya, eşcinsel evliliğe onay veren 15. ülke oldu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-30 11:20:21

Almanya'da eşcinsel evlilik onayladı

Oylamaya katılan 623 milletvekilinden 393'ü yasa tasarısına evet oyu kullandı. Böylece tasarı meclisten geçti. Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) eşcinsel evlilikleri seçim programına almış, kurulacak olası koalisyon ortaklığında en önemli koşul olarak açıklamıştı.

Başbakan Angela Merkel de katıldığı bir toplantıda eşcinsel evliliklere onay verilmesinin seçimlerden sonra kurulacak yeni mecliste ele alınabileceğini ve bunun vicdani bir konu olduğunu söylemişti. Merkel'in bu yaklaşımı üzerine harekete geçen SPD, Yeşiller ve Sol Parti, tasarıyı meclisin son oturumunda gündeme aldı. Mecliste tartışılan tasarıya, Hıristiyan Demokrat Birlik Partileri CDU/CSU adına konuşan milletvekilleri yasa tasarısının anayasa aykırı olduğunu belirterek ret oyu vereceklerini söylediler. SPD, Yeşiller ve Sol Parti temsilcileri ise lehte konuşma yaptı. Almanya'da 2001 yılında çıkarılan yasa ile eşcinsel birliktelikler kanıyordu. Şimdi ise eşcinsel evlilik yapan çiftler artık çocuk da evlat edinebilecek.

Merkel oylamada yasanın çıkmaması yönünde oy kullandığını açıkladı. Kendisine göre evliliğin kadın ve erkek arasında olması gerektiğini düşündüğünü söyleyen Merkel, bunun kişisel bir görüş olduğunu söyledi. Merkel kararın toplumsal barışa katkı sağlamasını umduğunu ekledi.

 

Haber Ara