Dolar

32,5058

Euro

34,9556

Altın

2.434,38

Bist

9.798,20

Almanya'da 'Entegrasyon Madalyaları' verildi

Almanya'da 'Entegrasyon Madalyaları' verildi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 19:58:14

Almanya'da 'Entegrasyon Madalyaları' verildi
Alman hükümetinin Göç, Mülteci ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, göçmenlerin sağlık sorunlarının çözülmesinde yardımcı olan ve uyum çalışmalarında bulunanları ödüllendirdi.

Özoğuz, başbakanlık binasında düzenlenen ödül töreninde aralarında Türk kökenlilerin de bulunduğu 8 kişiye "Entegrasyon Madalyası" verdi.

Burada bir konuşma yapan Özoğuz, yıllardan beri göçmen ve sığınmacılar için çaba harcayanların ödüllendirildiği için mutlu olduğunu söyledi.

Ülkede sığınmacı krizi başlamadan önce bu insanların sağlık ve bakım alanında çeşitli yapılar oluşturduğuna işaret eden Özoğuz, "Şimdi bu yapılardan faydalanıyoruz" ifadesini kullandı.

"Ödülü alanlar yaptıkları çalışmalarla toplumumuzda yaşayan tüm insanların sağlık sisteminden eşit şekilde faydalanmalarına katkı sağlıyorlar" diyen Özoğuz, entegrasyon politikasında sağlığın önemli konuların başında geldiğine dikkati çekti.

Özoğuz, göçmen ve sığınmacılara yönelik sağlık alanında çeşitli çalışmalarla katkı sunan Sevgi Bozdağan, Dr. Osman Mahmalat, Marina Baldin, Manfred Makowitzki, Marie Sponheuer, Avni Ayyıldız, Arif Ünal'a ve Markus Göpfert'e "Entegrasyon Madalyalarını" takdim etti.

Berlin'de engelli ve kronik hastalara yönelik çalışmalar yapan "Interaktiv" Derneği'nin Başkanı Sevgi Bozdağ, bu ödülü sadece kendisi için değil, maddi ve manevi destek verenler için de aldığını belirtti.

Entegrasyonun tek taraflı olmadığına işaret eden Bozdağ, göçmenlerin topluma uyum sağlamak için çaba sağlarken, devletin kurumlarının da göçmenlerin sorunlarını bilmesi ve bunları çözmek için imkanlar sunması gerektiğini söyledi.

Köln'de sağlık merkezinde müdür olarak faaliyetlerde bulunan Arif Ünal da, Almanya'da yaşayan göçmenlere sağlık sigortası olsun olmasın herkese hiçbir zorlukla karşılaşmadan tıbbi ve özellikle psikolojik hizmet verdiklerini belirtti.

Çeşitli konularda konferanslar düzenlediklerini ve bu etkinliklere şimdiye kadar 80 binin üzerinde insanın katıldığını anlatan Ünal, bu yıl entegrasyon madalyaların sağlık alanında verilmesinin anlamlı olduğunu kaydetti.

Haber Ara