Dolar

32,5891

Euro

34,8065

Altın

2.420,97

Bist

9.645,02

Almanya'da elektrikli araç atağı

Almanya'da Angela Merkel hükümeti elektrikli araç konusundaki tercihi artırmak için nakit desteğinde bulunma kararı aldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-06 17:45:04

Almanya'da elektrikli araç atağı

TIMETURK | HABER MERKEZİ
ÇEVİRİ

Bloomberg'de yer alan habere göre Merkel'in baş sözcüsü Steffen Seibert yaptığı açıklamada, elektrikli araç alan sürücülere 6 bin euroya kadar teşvik verileceğini söyledi. Seibert, bu şekilde, "650 bin ila 700 bin elektrikli araca destek sağlanacak" dedi.

İKİ YILDA 50 BİN ŞARJ İSTASYONU

Seibert, hükümetin elektrikli otomobilleri teşvik etmek için kamu şarj istasyonlarının sayısının iki yıl içinde 50 bine yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi. Otomobil üreticileri, 2022 yılına kadar 15 bin istasyonun finanse edilmesine yardım edecek. BMW, 2021 yılına kadar yaklaşık yarısı halka açık olmak üzere, Alman lokasyonlarına 4 bin 100 şarj noktası kuracağını belirtiyor.

Kararlar, Pazartesi akşamı Berlin'de Başbakan Merkel'in ve Volkswagen AG, BMW AG ve Daimler AG'nin baş yöneticileriyle, otomobil üreticileri, parça tedarikçileri ve sendika yetkilileri arasında yapılan toplantıda kararlaştırıldı.

Anlaşma, Merkel'in doğu Almanya'nın Zwickau kentinde yenilenen bir VW elektrikli otomobil fabrikasını ziyaretinden bir gün sonra geldi.

Merkel, sera gazı emisyonlarını azaltmada daha fazla ilerleme kaydedemediği için ateş altındayken, dünyanın en büyük otomobil üreticisi VW, elektrikli araçlara geçiş için milyarlarca yatırım yapmış oldu.

Bu ay geçerli olacak kararlar Almanya'nın VDA otomobil lobisi başkanı Bernhard Mattes'e göre 2025'e kadar sürecek.

Alman otomotiv tedarikçisi Schaeffler AG'nin icra kurulu başkanı Klaus Rosenfeld, Salı günü verdiği röportajda "Tüketici talebini arttırmaya yardımcı olan herhangi bir şey bizim için iyidir, bu anlamda bugün verilen kararı memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

MERKEL'İN 2030 HEDEFİ: 10 MİLYON ELEKTRİKLİ ARAÇ

Eylül ayında açıklanan Merkel'in İklim Koruma Programı 2030, Alman yollarında 10 milyon kadar elektrikli otomobil hedefliyor. Fakat çoğu otomotiv uzmanı, cömert sübvansiyonlarla bile, bunun gerçekçi olmadığını söylüyor.

Duisburg-Essen Üniversitesi Otomotiv Araştırma Merkezi'ne göre, yılın başından itibaren Almanya'nın ulusal filosunda yaklaşık 420 bin elektrikli araç vardı.

KBA ya da federal motorlu taşıtlar makamına göre, Almanya bu yıl neredeyse 53 bin elektrikli otomobil satışı ile Avrupa'da lider duruma geldi.

MERKEL: ŞARJ NOKTALARI 1 MİLYONU BULACAK

Merkel Pazar günü bir podcast'te hükümetin odak noktasının elektrikli taşıtların tanıtımına yönelik olduğunu, ancak aynı zamanda hidrojen teknolojisine de açık olduğunu söyledi. Aynı zamanda 2030 yılına kadar 1 milyon şarj istasyonunun hizmet veiryor olması da hedefler arasında

Öte yandan Merkel'in 60 milyar dolarlık iklim paketi destek görmüyor. Eleştirmenler, “iklimde acil durum” için yetersiz olduğu kanısında. 

 

Haber Ara