Dolar

32,3369

Euro

35,1436

Altın

2.241,52

Bist

8.745,71

Almanya'da bir parti Nazilerin soyadlarına sahip adaylarla AP seçimlerine gidiyor

Avrupa Parlamentosu seçimlerine Almanya'dan katılan bir siyasi partinin Nazi rejiminde kilit roller oynayan kişilerle aynı soyadı taşıyan adaylar kullanması tepki topladı.Satirik yayın yapan 'Titanic' dergisinin eski genel yayın yönetmeni Martin Sonneborn tarafından kurulan 'Die Partei' (Parti), Avrupa Parlamentosu seçimlerine aralarında Goebbels, Hess, Eichmann, Speer, Bormann gibi soyisimlere sahip olan adaylarla katılıyor. Bu isimler, İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası'nda önemli ma

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-22 12:20:19

Almanya'da bir parti Nazilerin soyadlarına sahip adaylarla AP seçimlerine gidiyor

Eleştirel yayın yapan 'Titanic' dergisinin eski genel yayın yönetmeni Martin Sonneborn tarafından kurulan 'Die Partei' (Parti), Avrupa Parlamentosu seçimlerine aralarında Goebbels, Hess, Eichmann, Speer, Bormann gibi soyisimlere sahip olan adaylarla katılıyor. Bu isimler, İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası'nda önemli makamlara sahip olan kişilerin soyadları olarak da biliniyor.

Partinin seçim listesinde ayrıca 'bomba' (Bombe) ve 'savaş' (Krieg) soyadına sahip adaylar da bulunuyor. 'Die Partei'nin seçim kampanyası boyunca kullandığı afişlerde adayların soyisimleri büyük puntolarla yazılırken, isimlerine yer verilmemiş.

PARTİ PROGRAMINDA NELER VAR?

Euronews'ten Enis Günaydın'ın haberine göre Sonneborn'un partisinin programında iklim değişikliğini inkar etmeyi suç olarak kabul etmek, hayvanlar üzerindeki deneyleri yasaklamak ve yaşlıların hayatlarının 'son 18 yılında' oy kullanamaması gibi vaatler var.

ERDOĞAN'A HAKARET ETMİŞTİ

Partinin kurucusu Martin Sonneborn, 2016 yılında Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı bir konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Boğazın deli adamı" ifadesini kullanmıştı.

 

Haber Ara