Dolar

32,5733

Euro

34,6669

Altın

2.520,86

Bist

9.524,59

Almanya'da bir hastaneye mescit açıldı

Almanya’nın Bavyera eyaletine bağlı Landsberg am Lech şehrinde hizmet veren Klinikum Landsberg am Lech Hastanesinde Müslümanlar için mescit açıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-22 15:43:07

Almanya'da bir hastaneye mescit açıldı

Almanya'da birçok Müslüman'ın tedavi gördüğü Klinikum Landsberg am Lech Hastanesinde, hastaların ve refakatçilerinin namazlarını kılabilmeleri için özel bir mescit tahsis edildi. İslami motiflerle süslenen mescide küçük kütüphane, dijital namaz saati, seccade, rahle ve Kur'an-ı Kerim konuldu.

MESCİDİN AÇILIŞI YAPILDI

Landsberg am Lech Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Mescid-i Aksa Camii dernek yönetiminden Başkan Mehmet Bayıryüzü, Genel Sekreter Fikret Günan ve din görevlisi Ünal Dağlar'ın girişimleri sonucunda mahalli yetkililerin ve hastane yönetiminin müsaadesiyle aynı anda en az 20 kişinin namaz kılacağı mescit açılışı gerçekleştirildi. Açılışa; Landsberg am Lech Hastanesi yönetimi, DİTİB Mescid-i Aksa Camii dernek yönetimi, din görevlisi Ünal Dağlar, emekli Protestan Papaz Detlef Müller, sivil toplum kuruluşlarından misafirler, cami cemaati ve Müslüman hasta ziyaretçileri katıldı.

Landsberg am Lech DİTİB Mescid-i Aksa Camii Dernek Başkanı Mehmet Bayıryüzü, özellikle mescidin açılması için gayret gösteren Genel Sekreter Fikret Günan'a teşekkür etti. Bayıryüzü, "Yıllardır özlemi çekilen, gerek hastaların ve gerekse ziyaretçilerin hastanede namaz kılacakları bir mekanı yoktu. Hastane yönetimi ile mutabakat sağlayarak mescidimizi hizmete sunduk. Bu imkanı sağladıkları için hastane yönetimine de müteşekkiriz" dedi.

Din görevlisi Ünal Dağlar'ın yaptığı duanın ardından mescidin açılış kurdelesi birlikte kesildi. Kılınan ilk namazla ibadete açılan mescitte günün anısına katılımcılara gül dağıtıldı ve ikramlarda bulunuldu.

Haber Ara