Dolar

32,5314

Euro

34,8929

Altın

2.440,03

Bist

9.716,77

Almanya'da aşırı sağcı politikacıya tepki

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert:- 'Federal Meclisin bir üyesinin bu tür açıklamalarıyla ilgilenmek zorunda kalmamız utanç vericidir'

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-04 15:51:59

Almanya'da aşırı sağcı politikacıya tepki
Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi Genel Başkanı Alexander Gauland'ın "Nazi dönemi, bin yılı aşan muzaffer Alman tarihi için ancak kuş pisliği kadar bir lekedir." sözlerine tepki gösterdi.

Seibert, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, Nasyonal Sosyalizm döneminin küçük gösterilmesini reddettiklerini ifade ederek soykırımın insanlık suçu olduğunu vurguladı.

Sözcü Seibert, "Federal Meclisin bir üyesinin bu tür açıklamalarıyla ilgilenmek zorunda kalmamız utanç vericidir." dedi.

Nazi dönemiyle ilgili herkesin açık tutum sergilemesi gerektiğine işaret eden Seibert, açıklamayı Başbakan Angela Merkel ve Alman hükümeti adına yaptığını sözlerine ekledi.

Gauland, hafta sonu partisinin gençlik teşkilatının toplantısına yaptığı konuşmada, Almanya'nın Adolf Hitler'in ve Nazi Partisinin iktidarda olduğu 12 yılın sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini ancak bu dönemin Alman tarihinin "küçük ve önemsiz bir bölümü" olduğunu belirterek "Nazi dönemi, bin yılı aşan muzaffer Alman tarihi için ancak 'kuş pisliği kadar' bir lekedir." ifadesini kullanmıştı.


Haber Ara