Dolar

32,5568

Euro

34,9594

Altın

2.429,52

Bist

9.722,09

Almanya'da Arakan çadırı

Almanya'nın Duisburg şehrinde, Myanmar'da saldırılara maruz kalan Arakanlı Müslümanların durumunu protesto etmek ve Avrupa kamuoyunun bölgeye dikkatini çekmek amacıyla çadır kuruldu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-02 20:22:22

Almanya'da Arakan çadırı


Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay yaptığı açıklamada, "Arakan'da binlerce Müslüman katlediliyor, çocuklar paramparça ediliyor, kadınlar tecavüze uğruyor ve tüm dünya buna seyirci kalıyor. Devletimizin gayretiyle Bangladeş kapılarını açtı ve bazı sığınmacıların geçişini sağladı fakat o sınıra ulaşamayan binlerce kadın ve çocuk hala bu zulmü yaşıyorlar, hala katlediliyorlar" dedi.

"Vahşet Çadırı" adı verilen çadır üç gün boyunca açık kalacak. Yakın bölgelerde kalan herkesin destek verip çadırı ziyaret etmelerini beklediklerini söyleyen Altay, sözlerine şöyle devam etti:

"Tüm dünya susuyorken, şimdiye kadar burada en ufak bir eylem ve protesto yapılmamışken biz bu çadırı kurarak Arakan'daki insanlık dramına dikkat çekmeyi amaçladık. Çadırımız küçük çaplı olabilir ama buranın kurulma amacı çok kutsal. Bizler duruma seyirci kalmadık en azından biz buradayız dedik. Bu bayram gününde ailemize sevdiklerimize yeterli zaman ayıramadık ama amacımız ve davamız gerçekten çok özel. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

Duisburg'daki Vahşet Çadırı'nı Duisburg Uyum Meclisi Üyeleri Bekir Sipahi ile Erdoğan Aydın da ziyaret ederek eyleme destek verdi.

Haber Ara