Dolar

32,5529

Euro

34,8710

Altın

2.427,30

Bist

9.645,02

'Almanya ayağına sıkıyor'

Karar Yazarı Hakan Albayrak, bugünkü köşesinde Almanya ile yaşanan krizi yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-04 22:29:26

'Almanya ayağına sıkıyor'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

"Almanya Türkiye ile kopuş sinyalleri veriyor" diyen Albayrak, aslında "Alman devlet aklından bunların beklenmediğini" , "Almanya kendi ayağına sıkıyor" diyerek açıkladı.

İşte Albayrak'ın yazısının ilgili bölümü:

ALMANYA NE YAPMALIYDI?

Avrupa Birliği'ndeki derin çatlaklar ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Avrupa'yla zıtlaşma temayülü, Almanya'yı, orta ve uzun vadedeki belirsizliklere karşı alacağı tedbirleri belirlerken, ister istemez içli dışlı olduğu Türkiye gibi mühim bir ülkeyle iyi münasebetlerini korumayı ve alabildiğine geliştirmeyi de stratejik bir hedef olarak önüne koymaya sevk etmeliydi.

Alman devlet aklından bu beklenirdi. Ne var ki bunun tam tersini yapıyor Almanya. PKK ve FETÖ'yü kolluyor, Türkiye'ye onlarla beraber cephe aldığı intibaını uyandırıyor.

"TÜRK VATANDAŞLARINI KIŞKIRTIYOR"

Türkiye ile münasebetleri zehirlemekle kalmayan, Almanya'yı kendi içinde de krize sürükleme istidadı gösteren bir tavır bu; Almanya'daki Türk vatandaşlarının ve Türkiye kökenli Alman vatandaşlarının ekseriyetini Almanya'ya karşı kışkırtan bir tavır.

NE OLMUŞTU?

Adalet Bakanı Bozdağ, Almanya'nın 30 bin nüfuslu Gaggenau kentinde konuşma yapacaktı. Fakat Belediye Başkanı Michael Pfeiffer, yeterli park yeri olmamasını gerekçe göstererek etkinliği iptal etti.

İmamlara casusluk suçlamasının ardından Die Welt Türkiye muhabiri Deniz Yücel'in tutuklanması sonrası Ankara-Berlin ilişkilerinde gerilimli bir süreç başladı.

Yücel'in tutuklanmasının ardından Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Kemal Aydın'a konuya ilişkin Alman hükümetinin rahatsızlığı iletilmişti.

Bakan Bozdağ'ın Almanya programının iptal edilmesinin ardından ise Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

 

Haber Ara