Dolar

32,5873

Euro

34,7497

Altın

2.418,28

Bist

9.645,02

Almanya, Avusturya'nın Türkiye talebine sert çıktı!

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Avusturya'nın Türkiye talebine tepki gösterdi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 01:05:50

Almanya, Avusturya'nın Türkiye talebine sert çıktı!

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Avusturyalı mevkidaşı Alexander Kurz'un önerisine karşı çıkarak Türkiye ile müzakerelerin durdurulmaması gerektiğini söyledi.

DW Türkçe'nin haberine göre, Belçika'nın başkenti Brüksel'de AB dışişleri bakanları toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Steinmeier, “Sonuçlarının ne olacağını açık bir şekilde belirtmeden, ortaya çıkıp 'tam üyelik müzakerelerini bitiriyoruz' demenin sorumlu bir dış politika olduğunu düşünmüyorum" dedi.

‘ALMAN KAMUOYUNDA OLUMLU KARŞILANIR'

Türk hükümetinin muhaliflere karşı tutumunu gerekçe gösteren Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz'un hafta sonu yaptığı ‘tam üyelik görüşmelerinin durdurulması' talebinin Almanya kamuoyundan destek görebileceğini ifade eden Steinmeier, ancak bunun Kıbrıs müzakerelerinin geleceği açısından iyi bir sonuç vermeyeceğini kaydetti.

‘AB-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİN GELECEĞİ İLE İLGİLİ SORUMLULUK ERDOĞAN'A AİT'

Türkiye ziyaretinde gerçekleştirdiği görüşmelere de değinen Steinmeier, muhalefet temsilcilerinin, AB-Türkiye ilişkilerinin geleceği ile ilgili sorumluluğun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olması gerektiğini dile getirdiklerini belirtti. Bakan Steinmeier diğer yandan Türkiye iç politikasındaki gelişmelerle ilgili eleştirel tavrın devam etmesi gerektiğini ve kendisi için kırmızı çizginin idam cezasının yeniden yürülüğe girmesi olduğunu vurguladı.

 

Haber Ara