Dolar

32,3639

Euro

35,0278

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

Almanların büyük çoğunluğu 'büyük koalisyona' şüpheyle bakıyor

24 Eylül'den beri hükümet kurulamayan Almanya'da halk büyük koalisyon için bir araya gelen ve anlaşan Hristiyan Birlik Partileriyle Sosyal Demokratlar

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-14 18:45:14

Almanların büyük çoğunluğu 'büyük koalisyona' şüpheyle bakıyor
24 Eylül'den beri hükümet kurulamayan Almanya'da halk büyük koalisyon için bir araya gelen ve anlaşan Hristiyan Birlik Partileriyle Sosyal Demokratların büyük koalisyonuna şüpheyle bakıyor. Welt am Sonntag gazetesi Infratest kamuoyu araştırma şirketine yaptırdığı araştırmasında, Almanların yüzde 52'si büyük koalisyona şüpheyle yaklaştığı belirlendi.

Özellikle Sosyal Demokrat Parti SPD'nin tabanında yapılan araştırmada "Büyük Koalisyon" için iyi olur diyenlerin oranı ancak yüzde 37 olurken, yüzde 60'ı ise iyi olmayacağı görüşünü ortaya koydu. Hristiyan Birlik Partiler CDU/CSU'da ise yüzde 67 oranında katılımcı görüşmeleri devam eden büyük koalisyona olumlu olarak değerlendiriyor.

Sosyal Demokrat Parti ile Hristiyan Birlik Partisinin koalisyon ön görüşmelerinden uzlaşı çıkmasına ilk tepki Saksonya-Anhalt eyalet teşkilatı, eyalet kurultayında SPD'nin gençlik teşkilatı Jusos'un verdiği önergeyi değerlendiren delegelerin 52'si CDU/CSU ile koalisyon kurulmasına karşı çıktı. Bu zamana kadar eyaletler bazında büyük koalisyon için bir eyaletin olumlu tepki verdiği belirlendi.

(Mehmet Koca/İHA)
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara