Dolar

32,4645

Euro

34,7805

Altın

2.477,50

Bist

9.530,47

Almanları çıldırtan kolye!

Futbolcu Mesut Özil'in ay yıldızlı bir kolye ile maçın oynanacağı stada gelmesi Almanları çıldırttı. Irkçı Alman gazetesi Bild, 'Özil'in memleketine ne kadar bağlı olduğunu Mayıs 2018'de Erdoğan ile birlikte çektirdiği fotoğraftan sonra öğrenmiş olduk. Şimdi de Türkiye'nin ona ne kadar bağlı olduğunu gördük' diyerek kolyeye gönderme yaptı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-08 15:34:32

Almanları çıldırtan kolye!

buyuk_29

Alman basınının, kendisine yapılan ırkçı saldırı sonucu Almanya Milli Takımı'nı bırakan Mesut Özil'e olan düşmanlığı sürüyor.  Mesut Özil'in,  Arsenal, UEFA Avrupa Ligi yarı final maçının oynanacağı stada ay-yıldızlı bir kolyeyle gelmesi Alman basınını çıldırttı.

Türk ve Türkiye düşmanı Bild gazetesi, "Özil'in memleketine ne kadar bağlı olduğunu Mayıs 2018'de Erdoğan ile birlikte çektirdiği fotoğraftan sonra öğrenmiş olduk. Şimdi de Türkiye'nin ona ne kadar bağlı olduğunu gördük" diyerek kolyeye gönderme yaptı.

İNGİLİZ GAZETESİNDEN ÖVGÜ

İngiliz The Sun gazetesi ise Almanların tam aksine, Özil'in Türk kökenini inkar etmediğini ve bunu açık açık gösterdiğini yazdı. Gazete, Özil'in Almanya tarafının eleştirilere kulak tıkayarak, Türklüğüyle gurur duyduğunu bu kolye ile biz kez daha gösterdiğine dikkat çekti.

Mesut Özil ile Amina Gülşe'nin İstanbul'daki düğünlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı davet etmeleri ırkçı Alman basınında büyük olay olmuştu. Alman basını bu davete tepki göstererek, 'Daveti reddedin' çağrısında bulunmuştu.

Yine Mest Özil, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf ve hediye ettiği forma nedeniyle Alman basını tarafından haftalardır eleştirilmişti.

IRKÇI TEPKİLER, MESUT ÖZİL'İN ALMAN MİLLİ
TAKIMINDAN AYRILMASINA YOL AÇMIŞTI

İngiliz Arsenal'da forma giyen Türk kökenli Alman futbolcu Özil'in, Manchester City futbolcusu İlkay Gündoğan ile birlikte Mayıs 2018'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Londra'da kabul edilmesi Almanya'da eleştirilere yol açmıştı. Türkiye'de 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala, Erdoğan tarafından kabul edilen ünlü futbolcuların "seçim kampanyasına destek oldukları" iddia edilmişti. Özil, eleştirilerin sürmesi üzerine Temmuz ayında Alman Milli Takımı'ndan ayrıldığını duyurmuştu. Özil, Twitter hesabından duyurduğu kararında, "Irkçılık ve saygısızlığa maruz kalmış hissederken, artık Almanya'yı uluslararası düzeyde temsil edemem" ifadesini kullanmıştı.

Haber Ara