Dolar

32,5443

Euro

34,9663

Altın

2.425,70

Bist

9.681,98

Almanlar en çok neden korkuyor?

Almanya’da yapılan bir araştırmanın sonuçları halkın koronadan çok refah düzeyini ve “servetini” kaybetmekten korktuğunu ortaya serdi. Korkuların tepesinde ise Trump’ın dünyayı mahvetmesinden duyulan endişe yer alıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-11 08:27:05

Almanlar en çok neden korkuyor?

Almanya'da yapılan bir araştırmanın sonuçları halkın koronadan çok refah düzeyini ve “servetini” kaybetmekten korktuğunu ortaya serdi. Korkuların tepesinde ise Trump'ın dünyayı mahvetmesinden duyulan endişe yer alıyor.

Almanların korkuları üzerine yapılan yıllık bir anket bu sefer sürprizlerle dolu sonuçlar ortaya koydu. Ankete göre Almanlar öncelikle korona salgınında refahları konusunda daha fazla endişeliler. Buna karşılık anket bulaşma tehdidi karşısında  kalmaları durumunda daha  sakin olduklarını ortaya koydu. En büyük endişeleri ise siyasi.

Artı49'un haberine göre; ankete katılanların yüzde 53'ü  ABD Devlet Başkanı Donald Trump'ın izlediği politikaların dünyayı tehlikeye atmasından kaygı duyuyor. Heidelberg Üniversitesi siyaset bilimcilerinden  Manfred Schmidt'in konuya ilişkin değerlendirmesine göre, Trump'ın dış politikası her zaman ciddi uluslararası sorunlara neden oluyor. Bunlar Almanya'yı da tehdit eden ticaret ve güvenlik politikalarına saldırıları içeriyor. Ayrıca ABD'nin uluslararası işbirliğinden çekiliyor olması da Almanları endişelendiriyor.

BERLİN SİYASETİNE GÜVEN VAR

Araştırmanın sorumlusu  Brigitte Römstedt ankete yönelik açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Deneyimlerimizden, insanlar kendilerini çaresiz hissettiğinde ve görünüşte çözülemeyen sorunlarla karşı karşıya kaldıklarında korku endeksinin özellikle yüksek olduğunu biliyoruz. Şu anda birçok insan hijyen kurallarına uyarak kendilerini koronadan koruduklarını ve hükümetin her şeyi kontrol altında tuttuğunu düşünüyor. Bu açıkça genel bir paniği önlüyor.”

Siyaset bilimci  Manfred Schmidt de anket sonuçlarını analiz ederek bu yıl iç siyasi endişelerin önemini yitirdiğini, halkın Almanya'nın siyasetine hiç bu kadar güvenmediğini söyledi. Ankete katılanların yüzde 60'ı Alman hükümetinin zorluklarla başa çıkabildiğine dair güven duyduklarını  bildirirken, Schmidt bu rakamın hükümetin korona krizi yönetimine duyulan takdiri yansıttığını dile getirdi.

“Almanların Korkuları” araştırması 1992 yılından beri R + V sigorta kuruluşu tarafından yapılıyor.

Haber Ara