Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Alman yetkililerden kilise çağrısı

Alman yetkililer, 'lütfen kilise duvarına işemeyin, zarar görüyor' çağrısında bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-25 05:13:43

Alman yetkililerden kilise çağrısı

BBC Türkçe'nin Suedwest Presse gazetesinden aktardığı habere göre, Almanya'nın Ulm kentindeki yerel görevliler, temelinin idrardaki tuz nedeniyle zarar gördüğünü belirttikleri kilisenin duvarına işenmemesi çağrısında bulundu.

Dünyanın en uzun kulesine sahip kilisenin taş temeli, idrardaki tuz ve asitler nedeniyle bozulmaya başladı. ​Ulm Belediyesi, kilise duvarına işerken yakalananlara verilen cezayı iki katına çıkararak 100 euro'ya yükseltti ancak cezanın artırılması da, sorunu çözmedi. Kilisenin korunmasından sorumlu yetkili Michael Hilbert, "Bir buçuk yıldır binaya bakıyorum ve bir kez daha idrar ve kusmukla kaplı" dedi.

‘Çiş polisi' olmadığını söyleyen Hilbert bunun bir ‘asayiş sorunu' olduğunu vurguladı. Kulesi 161,3 metre uzunluğunda olan kilisenin yanındaki arazinin sık sık konserler için kullanıldığını belirten Hilbert, organizatörlerin bedava tuvalet hizmeti vermesi gerektiğini söyledi. ​

Ulm Belediyesi sözcüsü ise bölgedeki polis devriyelerinin artırıldığını ve son dönemde kimsenin kilisenin duvarına işerken yakalanmadığını belirtti.

 

Haber Ara