Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Alman vekil: Türkiye bize kırmızı kart gösterdi

Federal Meclis Başkan Yardımcısı ve Yeşiller Partisi Milletvekili Claudia Roth, liderliğindeki heyetin 25-28 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’ye yapacağı ziyaretin iptal edilmesi üzerine, 'Türkiye bize kırmızı kart gösterdi' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-24 15:48:54

Alman vekil: Türkiye bize kırmızı kart gösterdi

Roth, "Dün Türk hükümetinin en üst düzey seviyesinden Alman milletvekilllerinin Türkiye'de siyasi görüşmeler gerçekleştirmesinin uygun olmadığını düşündüğünü öğrendik. Bu fiili bir şekilde siyasi diyalogun reddedilmesidir. Bu Alman hükümetine gösterilmiş bir kırmızı karttır" dedi.

Deutsche Welle'nin haberine göre Alman vekiller Türkiye'de muhalefet partileri ve sivil toplum kuruluşları ile geçen ay yapılan anayasa referandumu hakkında yapacakları görüşmeleri, Ankara'nın kendilerine koruma tahsis etmemesi üzerine iptal etti.

Roth başkanlığında farklı siyasi partilerden temsilcilerin Türkiye'ye yapmayı planladıkları ziyaret, iki ülke arasında son aylarda tırmanan gerginlik nedeniyle büyük önem taşıyordu.

Yeşiller Partili Meclis Başkan Yardımcısı Roth dışında Başbakan Angela Merkel liderliğindeki Hristiyan Birlik Partileri'nden (CDU/CSU) milletvekili Prof. Dr. Matthias Zimmer, koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti'den Niels Annen, Yeşiller Partili Luise Amtsberg'in de yer aldığı heyet, iktidar ve muhalefet partileri, sivil toplum kuruluşları, insan hakları örgütleri, düşünce kuruluşları ve basın temsilcileri ile görüşmelerde bulunmayı planlıyordu.

NELER YAŞANDI? (HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

642873

Haber Ara