Dolar

32,3184

Euro

35,1145

Altın

2.295,76

Bist

9.050,61

Alman vatandaşı Suriyeli Meryem zor durumda

Alman vatandaşı Suriyeli Meryem Ahmed (25), Türkiye’ye vizesiz geldiği için 3 gündür havalimanında gözaltında tutuluyor. 2 çocuğu, Türkiye’de yaşayan eşine teslim edilen Meryem, ilk uçakla Almanya’ya gönderilecek. Fakat gitmek istemiyor. Sebebi ise PKK'dan aldığı tehditler...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-22 12:17:39

Alman vatandaşı Suriyeli Meryem zor durumda

Ajansların haberine göre, Suriyeli aktivist Younes Shasho'nun (28) Türkiye'de ikamet eden eşi Meryem ve çocukları Alaadin ve Muhiddin 16 Şubat 2017 tarihinde Alman vatandaşı oldu ve Ankara'daki Alman büyükelçiliğinden pasaportlarını aldı. Daha sonra Younes Shasho'nun Türkiye'de doğan iki çocuğu ve eşi pasaportlarını mühürletmek ve oturma izni almak için Almanya'ya gitti. İddiaya göre, Almanya'daki havalimanında gözaltına alınan Meryem 5 yıl Türkiye'ye giriş yasağı olduğu ve Almanya'daki Türk büyükelçiliğinde ödenmesi gereken para cezası olduğunu öğrendi. Daha sonra Meryem'in Almanya'da bulunan ailesi, Almanya'daki Türk konsolosluklarında cezayı ödemeye çalışsa da kabul edilmedi ve cezanın Türkiye havalimanında ödenmesi gerektiği söylendi.

GAZİANTEP HAVALİMANINDA GÖZALTINA ALINDI

"Meryem ve iki oğlu 18 Mayıs 2017 tarihinde Türkiye'de yaşayan eşi Younes Shasho'nun yanına tekrar dönmek üzere Gaziantep Havalimanına geldi. İddiaya gör,e havalimanında polislerce gözaltına alınan Meryem'e ödenmesi gereken para cezasının olduğu söylendi.

4_6
5_8
3_8
2_11
1_11

Eşi ve çocukları için gereken para cezasını ödediğini ancak yalnız çocuklarını teslim alabildiğini söyleyen Younes Shasho, “Eşim Alman vatandaşı olduğu için ilk uçakla yeniden Almanya'ya gönderilerek sınır dışı edilecek. 3 gündür çocuklarımla birlikte havalimanına gelip bekliyoruz. Çocuklarım hep ağlayarak annelerini istiyorlar. Ama maalesef gözaltından kurtaramadık. Eşim Meryem Almanya'ya gönderilirse 3 ve 4 yaşında olan çocuklarım burada annesiz kalacaklar'' ifadelerini kullandı."

PKK TARAFINDAN TEHDİT EDİLİYORUM, GİTMEK İSTEMİYORUM

"Suriye ve Avrupa'da PKK ve YPG'ye karşı protestolara katılarak mücadele ettiği için ölüm tehditleri aldığını söyleyen Suriyeli aktivist Younes Shasho, “Ben de Alman vatandaşıyım ve Türkiye'de hem oturma hem çalışma iznim var. Çocuklarımı alıp eşimle birlikte Almanya'ya gidebilirim ama PKK ve YPG'ye karşı birçok protestoya katıldım, bir çok kampanya başlattım. Oraya gittiğim zaman PKK beni ölümle tehdit ediyor ve can güvenliğim olmadığı için orada yaşamak istemiyorum'' diye konuştu.

Çocuklarının annesiz kalmasını istemediğini söyleyen Younes Shasho, Gaziantep Havalimanında gözaltında bulunan eşi Meryem'in serbest bırakılması için yetkililerden yardım bekliyor."

 

Haber Ara