Dolar

32,3636

Euro

34,9440

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

Alman polisinin internet ortamındaki yetkileri artırılmak isteniyor

Alman polisi Berlin Breitscheid Meydanı’ndaki Noel panayırına 2016 yılında düzenlenen saldırı sonrasında ülkede terör saldırısı girişimleri olduğunu açıkladı. Saldırılar ve saldırganlar, ısrarlı bir şekilde 'İslamcı' olarak nitelendirilirken, polisinin internet ortamındaki yetkileri artırılmak isteniyor

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-23 10:31:40

Alman polisinin internet ortamındaki yetkileri artırılmak isteniyor

Federal Emniyet Teşkilatı'nın (BKA) "İslami güdülü terörizm ve aşırılıkçılık" bölümüne başkanlık eden Sven Kurenbach, Welt am Sonntag gazetesine bir mülakat verdi.

Kurenbach "2016 yılında Berlin'deki bir Noel panayarına düzenlenen saldırı sonrasında da Almanya'da radikal İslamcı saldırı girişimleri olduğunu" belirtti. O zamandan bu yana 9 saldırının önlendiğini söyleyen Kurenbach Alman polisinin sadece geçen kasım ayında iki terör saldırısına engel olduğunu açıkladı.

BAĞDADİ'NİN ÖLÜMÜ SONRASINDA SALDIRI RİSKİ ARTTI

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Kurenbach, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin öldürülmesi sonrasında da Almanya'da saldırı tehdidinin artmış olduğunu söyledi. Kurenbach "Trend basit suç aletleriyle saldırılara kayıyor. Ülkemizde düzenlenen saldırı planlarında ateşli silahlar gittikçe daha az rol oynuyor" diye konuştu.

POLİSİN İNTERNET ORTAMINDAKİ YETKİLERİ ARTMALI

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer de aynı gazeteye yaptığı açıklamada "Güvenlik makamlarımız günde 24 saat haftada 7 gün mükemmel bir iş çıkartıyorlar. Geçen yıllarda güvenlik makamlarını sürekli bir biçimde güçlendirdik. Şimdi onlara internet ortamında da teröristleri bulup ortaya çıkarmaları ve yakalamaları için gerekli yetkileri vermeliyiz" ifadelerini kullandı.

Seehofer polisin internet ortamındaki yetkilerinin artırılmasını savunuyor.

2016 NOEL SALDIRISI

19 Aralık 2016 tarihinde Anis Amri isimli terörist gasp ettiği bir TIR'la Berlin Breitscheid Meydanı'ndaki noel panayırına dalarak 12 kişiyi öldürmüştü. Saldırıda yaklaşık 100 kişi de yaralanmıştı. Cumartesi akşamı aynı meydandaki noel panayırı iki şüphelinin tespit edilmesi üzerine geçici olarak boşaltıldı. Panayır Pazar günü tekrar açılırken Alman polisi şüphelilerin Selefi olduğunu açıkladı.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara