Dolar

32,6012

Euro

34,7840

Altın

2.410,09

Bist

9.645,02

Alman ordusunda ‘ırkçı temizliği!’

Haziran ayı sonunda Komando Özel Kuvvetler KSK’yı ziyaret eden Savunma Bakanı Karrenbauer, yalıtılmış özel birimde aşırı sağla mücadele etmek için “demir süpürge” kullanacağını açıklamıştı.  Bin 400 kişilik elit birim KSK’nın reforme edilmesinin konuşulduğu günlerde, ikinci bölüğün tasfiye edileceği açıklandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-01 09:21:52

Alman ordusunda ‘ırkçı temizliği!’

Alman ordusundaki Özel Kuvvetler'in (KSK) ikinci bölüğü son günlerde meydana gelen  aşırı sağcı olaylara tepki olarak dağıtıldı. Böylece yaklaşık 4 hafta önce Savunma Bakanı Kramp-Karrenbauer tarafından Calw'deki Komando Özel Kuvvetler KSK kışlası ziyaretinde duyurduğu büyük temizlikte önemli bir adım daha atılmış oldu. 

REHİNELERİN KURTARILMASI İÇİN EĞİTİLDİLER

Artı49'un haberine göre; dağıtılan bölükteki askerlerin bir kısmı KSK'da bir kısmı ise başka alanlarda hizmete devam edecek. KSK'nın ikinci bölüğü rehinelerin serbest bırakılması gibi özel operasyonlar için eğitilmiş komandolardan oluşan toplam dört bölükten biri. Bakanlık tasfiye edilen bölükte kaç asker bulunduğunu ise bildirmedi. Özel Kuvvetler KSK'da yaklaşık 300 komando olduğu tahmin ediliyor. Buna ek olarak, lojistik destek için yüzlerce kuvvet de yer alıyor.

“DOMUZ KAFASI PARTİSİ”

Nisan 2017'de KSK ikinci bölüğündeki aşırı sağcı yapılanma ortaya çıktığında o dönemde ikinci bölük meşhur “Domuz Kafası Partisi” düzenliyordu. Bu partide  KSK'dan bir komandonun veda partisinde askerler domuz  kafalarını fırlatıp, aşırı sağcı şarkılar dinleyip, Hitler selamı vermişlerdi. Mayıs 2020'de yapılan bir aramada KSK komandolarından birinin Saksonya'daki mülkünde mühimmat ve  patlayıcı maddelerin yer aldığı gizli bir silah deposu bulundu.

TEDBİR PAKETİ, KSK'YI
KURTARMAYA YETECEK Mİ?

Bunun ardından Savunma Bakanı Kramp-Karrenbauer  KSK'daki aşırı sağla mücadele için 60 maddelik bir tedbir konsepti hazırladı. 31 Ekim'e kadar elit birimin aşırı sağcılardan arındırılması ve reforme edilmesi için süre tanındı.  Eğer başarılı olmazsa, KSK'nın tamamen feshedilmesi söz konusu.

Askeri İstihbarat Servisi (MAD) Başkanı Christof Gramm yaklaşık bir ay önce  Alman ordusundaki aşırı sağ  sorununda “yeni bir boyut”tan söz etmişti. Şüphe edilen aşırı sağcıların ve sözde “Reich vatandaşlarının” (Hitler Almanyası) sayısının 600'ü geçtiğini bildiren Gramm, “Aşırı uçlara ve anayasaya sadakat sorunu olanlara  yakından bakıyoruz. Aradığımızı da buluyoruz” demişti.

Gramm, anayasaya, hukuk devletine açık dünya görüşüne bağlı olmayan  “aşırı vatanseverliğe” orduda yer bulunmadığına işaret ederek “Bu tür sahte vatanseverlerin kesinlikle aramızda yeri yok. Elit birim Komando Özel Kuvvetler'de (KSK) yaklaşık yirmi kişi takibimizde. Karanlığa ışık tutma çabalarımız sonuç veriyor. Paralel bir  ordu keşfetmemiş de olsak, KSK'da sadece birkaç olaydan söz de edemeyiz” diye konuşmuştu.

 

Haber Ara