Dolar

32,4792

Euro

34,9023

Altın

2.434,36

Bist

9.716,77

Alman makamları o avukatın dosyalarındaki isimlere oturma izni verdi

FETÖ ve PKK’lıların ALmanya'ya iltica etmesini sağlayan Ankara’daki Almanya Büyükelçiliği çalışanı Türk avukat Yılmaz S.'nin, 17 Eylül'de gözaltına alındığı, geçtiğimiz ay ortaya çıkmıştı. Şimdiyse Alman makamlarının Yılmaz S.’nin dosyalarında adı geçen 70’ten fazla kişiye oturma izni verdiği öğrenildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-05 08:05:52

Alman makamları o avukatın dosyalarındaki isimlere oturma izni verdi

Türkiye ile Almanya arasında yeni bir gerileme neden olan ‘casus avukat' olayında Berlin'den yeni adımlar geldi. Almanya ‘casus avukatın' üzerinde ve ofisindeki dosyalarda adı geçen 70'ten fazla kişiye oturma izni verdi.

İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat Yılmaz S., 17 Eylül'de Ankara'da düzenlenen bir operasyonla gözaltına alınmıştı. Bu gelişme ise Kasım ayıın başında Alman basınında çıkan haberlerle öğrenilmişti.

DOSYALARI ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Yılmaz S.'nin üzerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda onlarca dosya ele geçirilmişti. Yapılan soruşturmalarda avukatlık bürosu bu dosyaların iltica talebinde bulunmak isteyen isimlerle ilgili olduğu öğrneilmişti.

FETÖ ve PKK ŞÜPHELİLERİ BELGELERİN TÜRKİYE'NİN ELİNE GEÇTİĞİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRİLDİ

Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi (BAMF) sözcüsü avukatın dosyalarının kişisel ve gizli bilgileri içerdiğini, bu yüzden iltica işlemleri tamamlanmış veya süren kişilerin durumdan haberdar edildiğini açıklamıştı.

Yeni Şafak'ın aktardığına göre şimdi o isimlere oturma izni verildiği de ortaya çıktı.

HDP'Lİ İSMİN DOSYASI DA VAR

Avukatta ele geçirilen dosyalar arasında HDP eski Milletvekili Leyla Birlik'in dosyasının da olduğu belirtildi. Bingöl, Diyarbakır, Hakkâri, Şırnak ve Van Cumhuriyet Başsavcılıklarınca ‘PKK/KCK terör örgütüne üye olmak', ‘Terör örgütü propagandası yapmak', ‘Terör örgütü adına faaliyette bulunmak' suçlarından yürütülen soruşturmalar kapsamında aranan Birlik, yasa dışı yollarla Yunanistan'a kaçmış, buradan da Almanya'ya gitmişti.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1299510_2

Haber Ara