Dolar

32,3738

Euro

35,0060

Altın

2.325,66

Bist

9.108,70

Alman gazetecilerin İncirlik ziyaretine izin verilmedi

1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıyan kararın ardından Alman gazetecilerin İncirlik Üssü ziyaretine Türkiye’den son anda ret geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-08 09:51:30

Alman gazetecilerin İncirlik ziyaretine izin verilmedi

DW Türkkçe'nin haberine göre; İncirlik'teki Tornado Birliği'nin Komuta Merkezinin sözcüsü Alman Haber Ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada Türk yetkililerden ziyaret için gerekli onayı alamadıklarını söyledi.

IŞİD'le mücadeleye katılan Tornado tipi savaş uçaklarına Çarşamba günü yapılması öngörülen ziyaret aslen mart ayı için planlanmış, ancak Ankara'da gerçekleştirilen saldırının ardından güvenlik gerekçesiyle ertelenmişti.

SOYKIRIM KARARI TEPKİSİ Mİ?

Açıklama yapılmaması akıllara Federal Meclis'in 2 Haziran'da Ermeni Soykırımı'nı resmen tanıyan karar tasarısını kabul etmesine bir tepki olabileceği ihtimalini getirdi. Almanya'nın bu kararı Türkiye cephesinde sert tepkilere neden olmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tasarının kabulünü, "Almanya'nın aldığı karar Gezi olaylarının son halkası" olarak nitelendirmişti. Erdoğan ayrıca, Federal Meclis'te tasarının gündeme gelmesine öncülük eden isimlerden Yeşiller Partisi Milletvekili Cem Özdemir ve oylamada 'evet' oyu kullanan Türk milletvekillerinin 'kökeninden şüphe duyduğunu' belirterek bu kişilere kan testi yapılması gerektiğini söylemiş ve 'bu vekillerin PKK'nın uzantısı olduğunu' belirtmişti.

Almanya'da Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU), Yeşiller ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) tarafından hazırlanan ortak karar tasarısında 'Ermeni soykırımı' ifadesine net şekilde yer veriliyor. Tasarı, '101 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu'nda Ermenilere ve diğer Hristiyan azınlıklara uygulanan soykırımın hatırlanması ve anılması' başlığını taşıyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara