Dolar

32,5492

Euro

34,8712

Altın

2.429,70

Bist

9.722,09

Alman enerji şirketi RWE'de yeniden yapılanma

Alman enerji şirketi RWE'de yeniden yapılanma

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-02 00:06:19

Alman enerji şirketi RWE'de yeniden yapılanma
Alman enerji şirketi RWE, Almanya'da ve ülke dışında bulunan yenilenebilir enerji, enerji nakil hatları şebekesi ve perakende operasyonlarını yeni bir iştirake taşımayı ve bu iştirakini borsaya kote etmeyi planladığını açıkladı.

Şirketin söz konusu planla sermaye piyasasına kendi erişimini sağlayarak bir büyüme platformu oluşturacağı belirtilen açıklamada, bu adımın bir bütün olarak RWE Grup'un canlılığını güçlendireceği ifade edildi.

Yeni iştirakin muhtemelen 2016 yılının sonlarında borsaya kote olacağı bildirilen açıklamada, "RWE, yeni firmanın sermayesinin yaklaşık yüzde 10'unu halka sunacak. Gelirler, piyasalarda daha iyi gelecek beklentisiyle daha fazla büyümenin finansmanında kullanılacak. RWE, uzun vadede yeni firmanın çoğunluk hissedarı olmaya devam edecek" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, RWE'nin geleneksel enerji üretimi ve enerji ticareti üzerine yoğunlaşacağı ve oluşacak yeni yapının firmanın, nükleer enerjiden yavaş yavaş çıkışla ilgili mali sorumlulukları daha iyi yerine getirmesini sağlayacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, söz konusu planın şirketin Denetleme Kurulu'nun onayına tabi olduğu vurgulandı.

-"Dönüşüm sürecimizde bir sonraki mantıklı adımı atıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen RWE Üst Yöneticisi (CEO) Peter Terium, grubun yeniden yapılanmasının, Avrupa'nın enerji görünümündeki dönüşümüne bir karşılık anlamına geldiğini ve bir çatı altında iki kalıcı şirket oluşturacaklarını ifade etti.

Yeni firmanın sermaye piyasalarına kendi erişimini sağlayacağını ve büyüme beklentilerini artıracağını vurgulayan Terium, "Aynı zamanda, geleneksel enerji üretiminin gelecek on yıllarda yenilenebilir enerji için vazgeçilemez bir partner olmaya devam edeceği konusunda eminiz. Bizim geleneksel enerji santrallerimiz yenilenebilir enerji için bir destektir" ifadelerini kullandı.

Terium, son 3 yıl boyunca RWE'yi mali açıdan daha istikrarlı, daha verimli ve daha çevik bir şirket haline getirdiklerini belirterek, "Şu an dönüşüm sürecimizde bir sonraki mantıklı adımı atıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan, bir diğer Alman enerji şirketi E.ON, geçen yılın aralık ayında yaptığı açıklamada enerji pazarındaki hızlı değişimleri ele almak ve varlıklarının değerlenmesini kolaylaştırmak amacıyla biri yenilenebilir enerji ve diğeri de geleneksel enerjiye odaklanmak üzere 2 ayrı firmaya ayrılacağını bildirmişti.

Haber Ara