Dolar

32,3787

Euro

35,0516

Altın

2.326,54

Bist

9.076,20

Alman ekonomistler, Brexit müzakerelerinin zaman çizelgesinden şüpheli

Ekonomistler, Birleşik Krallık'ın AB ile kapsamlı serbest ticaret anlaşması müzakereleri için hazırladığı 2 yıllık zaman çizelgesine şüpheli bakıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-16 14:12:41

Alman ekonomistler, Brexit müzakerelerinin zaman çizelgesinden şüpheli

AA'nın haberine göre Almanya'nın önemli ekonomi ve düşünce kuruluşlarından Ekonomi Araştırma Enstitüsü'nün (Ifo) 125 Alman ekonomi profesörünün katılımıyla gerçekleştirdiği ankete göre, ekonomistlerin çoğu Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği (AB) ile kapsamlı serbest ticaret anlaşması müzakereleri için hazırladığı 2 yıllık zaman çizelgesinin gerçekçi olmadığını düşünüyor.

Ifo, Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılma (Brexit) müzakereleri konusunda Alman ekonomistlerin tutumuna ilişkin Frankfurter Allgeimeine Zeitung gazetesiyle ortaklaşa gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını yayımladı.

125 Alman ekonomi profesörünün katıldığı anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin çoğu Brexit müzakerelerinin zaman çizelgesine kuşkulu bakıyor. Ankete katılanların yüzde 70'i Birleşik Krallık'ın AB ile kapsamlı bir serbest ticaret anlaşması müzakereleri için hazırladığı 2 yıllık zaman çizelgesinin gerçekçi olmadığını düşünüyor.

Katılımcıların yüzde 21'i gelecek 2 yıl içinde bir anlaşmanın müzakere edilebileceğine inanırken, geri kalanı da emin olmadıklarını belirtti.

Ankete katılanların çoğunluğu Brexit'in, hem AB hem de Birleşik Krallık'ı olumsuz etkileyeceğine inanıyor.

Ifo Kamu Maliyesi ve Siyasi Ekonomi Merkezi Müdürü Niklas Potrafke, ankete ilişkin değerlendirmesinde, "AB ve Birleşik Krallık, serbest ticareti mümkün olduğunca sürdürmeye çalışmalı" ifadesini kullandı.

Potrafke, ankete katılan ekonomistlerin birçoğunun Birleşik Krallık'ın müzakere pozisyonunun AB'ninkinden zayıf olduğunu düşündüğünü, net bir çoğunluğun ise Birleşik Krallık'ın ABD ile serbest ticaret anlaşması imzalayabileceğine inandığını kaydetti.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara