Dolar

32,3842

Euro

35,0000

Altın

2.322,28

Bist

9.079,97

Alman Diplomat: Taliban, Hindistanlı casusu Pakistan istihbaratına sattı

Üst düzey bir Alman diplomat Taliban’ın Hindistanlı casusu Pakistan istihbaratına sattığını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-04 10:12:06

Alman Diplomat: Taliban, Hindistanlı casusu Pakistan istihbaratına sattı

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL

Bahreyn, Kuveyt ve Suriye'de görev yapmış olan Alman diplomat Gunter Mulack, Pakistan'ın Karaçi kentinde açıklamalarda bulundu.

Mulack, Hindistan donanması askerlerinden Kulbhuşan Jadhav'ın Taliban tarafından kaçırılarak Pakistan istihbaratına satıldığını açıkladı.

Mulack'ın açıklamasından önce Jadhav'ın Pakistan'ın Belucistan bölgesinde tutuklandığı açıklanmıştı.

Pakistan hükümeti, tutuklandığı açıklamasının ardından Jadhav'ın itiraflarını içeren bir video yayınladı. Videoda Jadhav, Belucistan'daki ayrılıkçıları destekleyerek Pakistan'da huzursuzluk çıkardığını itiraf ediyor.

Jadhav videoda Hindistan'ın RAW kısaltması ile bilinen dış istihbarat servisi adına çalıştığını, bu servis adına Belucistan ve Karaçi'de operasyonlar yürüttüğünü açıklıyor.

Jadhav “RAW, Pakistan içerisindeki Beluç özgürlük hareketi ile ilgili bazı faaliyetlerde bulunmaktadır” dedi.

Videonun 6 dakikalık kısmı Pakistan Enformasyon Bakanı Pervaiz Raşid ve General Asim Saleem Bajwa'nın ortaklaşa düzenlediği bir basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşıldı.

Jadhav 2013 yılında RAW tarafından kiralandığını söyledi ve “o zamandan bu yana RAW adına Belucistan ve Karaçi'de operasyonlar yürütüyor ve Karaçi'de istikrarı bozmak için çalışmalar yürütüyordum” dedi.

Hindistan tarafı ise Jadhav'ın Hindistan vatandaşı olduğunu doğrularken artık donanmada görevli olmadığını kendisine erken emeklilik verildiğini açıkladı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara