Dolar

32,3657

Euro

34,9677

Altın

2.325,64

Bist

9.135,30

Alman çiftin ormanda kabus dolu gecesi

Tatil için geldikleri Muğla'nın Marmaris ilçesinde doğa yürüyüşüne çıkan yaşlı Alman çift, birbirlerinden ayrılınca kayboldu

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-20 14:04:39

Alman çiftin ormanda kabus dolu gecesi
Tatil için geldikleri Muğla'nın Marmaris ilçesinde doğa yürüyüşüne çıkan yaşlı Alman çift, birbirlerinden ayrılınca kayboldu. Geceyi ormanlık ve dağlık alanda tek başlarına geçiren çift saatler sonra bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Bozburun Mahallesi'nde bir otelde konaklayan Alman Christine Barbara ile Johannes Kirschke, dün sabah saatlerinde dağlık ve ormanlık alandaki antik Karya Yolu'nun Bayır Mahallesi girişinden yürüyüşe çıktı. Turunç Mahallesi'nde son bulan 17 kilometrelik yol güzergahında bulunan kilise kalıntılarını gezen çiftin yürüyüşün bitimine iki kilometre kala suları bitince, uzun yıllar maraton koşan Johannes Kirschke, eşine beklemesini, kendisinin su alıp geri döneceğini söyledi. Aradan saatler geçip, hava kararmasına rağmen Chirstine Barbara bulunduğu yeri terk etmedi ve geceyi ormanda uyuyarak geçirdi. Uyandığında konakladıkları oteli telefonla arayarak kaybolduklarını bildirdi. Olay yerinde giden tesisin işletmecisi Şevki Doğanyılmaz, hemen haber verdiği Turunç Jandarma Karakolu ekipleriyle birlikte kadını bitkin halde buldu. Jandarmanın ifadesine başvurduğu kadın, eşinden ayrıldıkları son noktayı tarif ettikten sonra, "O çok iyi bir sporcu. Başına bir şey geleceğini sanmıyorum. Sadece yolunu kaybetmiş olmalı" dedi.

UZUN SÜRE SARILDILAR

İfade doğrultusunda jandarma ekipleri, bölgede Kirschke'yi arama çalışması başlattı. Aramalara, AKUT ve AFAD ekiplerinin de katılacağı bildirildi. Ancak, bölgeyi iyi tanıyan bir Turunçluyu yanlarına alan jandarma, diğer yardım ekipleri gelmeden yaklaşık 1 saatlik aramanın sonucunda Kirschke'yi bulmayı başardı.

Turunç'taki bir otelde buluşturulan Alman çift, yaklaşık 18 sonra tekrar kavuşmalarını uzun süre sarılarak kutladı. Alman çift, jandarmaya defalarca teşekkür etti.

Emekli makine mühendisi eski maraton sporcusu Johannes Kirschke, zifiri karanlıkta kabus dolu bir gece yaşadıklarını, Nepal'de 3 kez Everest'e tırmanmasına rağmen Marmaris'te kaybolmasını gururuna yediremediğini belirterek, "Önümüzdeki yıl buraya mutlaka tekrar geleceğim ve bu etabı bu kez kaybolmadan tamamlayacağım" dedi.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara