Dolar

32,3388

Euro

35,1210

Altın

2.241,46

Bist

8.879,16

Alman Bild gazetesi: Boğazın Sultanı Erdoğan, Yunanistan’ın 'Berlin Konferansı’na çağırılmaması için Merkel’e baskı mı? yaptı

Alman Bild gazetesi bugünkü sayısında, 'Boğazın Sultanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkel'e Berlin'deki 'Libya Konferansı'na katılanların listesini mi dikte etti?' diye soru yöneltti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-17 16:05:12

Alman Bild gazetesi: Boğazın Sultanı Erdoğan, Yunanistan’ın 'Berlin Konferansı’na çağırılmaması için Merkel’e baskı mı? yaptı

buyuk_210

Yunanistan'ın, Almanya'nın Berlin şehrinde pazar günü gerçekleştirilecek Libya Konferansı'na davet edilmemesi Alman basının da gündemindeydi. Alman Bild gazetesi bugünkü sayısında, "Boğazın Sultanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkel'e Berlin'deki Libya toplantısına katılanların listesini mi dikte etti? " diye soru yöneltti.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Pazar günü gerçekleştirilecek ‘Libya Konferansı” ile ilgili çalışmalar sürerken; Alman Bild gazetesi ilginç bir habere yer verdi.

Bild gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Berlin'deki toplantıya ev sahipliği yapacak olan Almanya Başbakanı Merkel'e baskı yaparak, Yunanistan'ın ‘Libya Konferansı'na davet edilmesini önlediğini öne sürdü.

Yunanistan'ın, Berlin'e çağrılmamasının ülkede büyük tartışmalara ve tepkilere yol açtığını belirten Alman Bild gazetesi; Atina hükümetinin, konferansta Yunanistan'ın bulunmamasının, Yunanistan'a karşı bir isyan ve Yunan çıkarlarına karşı bir konferans olduğunu açıkladığını hatırlattı.

Bild, "Boğazın Sultanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkel'e Berlin'deki Libya toplantısına katılanların listesini mi dikte etti? " diye soru yöneltti.

Başka bir Alman gazetesi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan'ın Berlin'de yapılacak Konferansa katılmaması konusunda ısrar ettiğini belirterek, “Ancak, Yunanlılar Libya'nın en yakın komşusu” hatırlatmasında bulundu.

Öte yandan Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'in, bu sabah eleştirilerin odağındaki Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Berlin Konferansı hakkında telefon görüşmesi yaptığı açıklandı.

İki liderin görüşmesinde, Yunanistan'ın neden Berlin'deki konferansa davet edilmediği konusunun tartışıldığı bildirildi.

Haber Ara