Dolar

32,5254

Euro

34,7981

Altın

2.427,98

Bist

9.719,11

Alman basınından Erdoğan ve Atatürk yazısı

Alman yayın organı Deutsche Welle’de (DW) Kersten Knipp imzasıyla yayınlanan “Erdoğan ve Türkiye’nin Düşmanları” başlıklı yazıda 'Erdoğan da Atatürk gibi Batı karşıtı bir otoriter' denildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-20 09:35:05

Alman basınından Erdoğan ve Atatürk yazısı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Türkiye-Almanya arasında yaşanan gerilimler 'medya' eliyle sürdürülüyor. Her gün Türkiye veya gurbetçiler (Almanya'da yaşan Türkler) aleyhinde yayınlar yapan Alman basını bir kez daha Erdoğan ile ilgili bir yazı yayınladı. Almanya'nın medya kuruluşlarından Deutsche Welle'de (DW) Kersten Knipp, imzası ile yayınlanan “Erdoğan ve Türkiye'nin Düşmanları” başlıklı bir yazıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mustafa Kemal Atatürk için 'otoriter' ifadesi kullanıldı. Yazıda "Erdoğan da Atatürk gibi Batı karşıtı bir otoriter" denildi.

İDDiALARDA BULUNDU

Knipp, yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Atatürk gibi” Batı'ya karşı otoriter ve aşırı milliyetçi bir tutum takınmaya başladığını yazdı.

"ERDOĞAN, TÜRKİYE'NİN İSLAMİ ve OSMANLI KÖKENLERİNİ HAREKETE GEÇİRMEYE ÇALIŞIYOR"

"Atatürk'ün, Erdoğan'ın hem rol modeli hem de hayalindeki rakip olduğunu" söyleyen Knipp, "Erdoğan'ın ülkenin İslami ve Osmanlı kökenlerini harekete geçirerek kendisini Atatürk'ten ayırmaya çalıştığını" yazdı.

ATATÜRK İFADELERİ

“Her ikisi de (Atatürk ve Erdoğan) korku kültürünü ülkeye yaymıştı… Atatürk'ün kurduğu bu aşırı tepkici ortam, Erdoğan'ın 2019'da başkanlık için adaylığına gidecek olan koşulları da yarattı” diyen Knipp, Türk toplumunun tarihindeki geçmiş mitlerin içine hapsedildiğini iddia etti.

Haber Ara