Dolar

32,3660

Euro

34,9990

Altın

2.324,23

Bist

9.079,97

Alman basınında Putin ziyareti

Alman basını, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Berlin ziyaretine yer verdi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-19 01:16:08

Alman basınında Putin ziyareti

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Normandiya Dörtlüsü zirvesine katılmak üzere bugün Berlin'e gidecek olması, Alman basınında geniş yer buldu.

Ukrayna sonrasında ilk kez Berlin'de bir araya gelecek iki liderin müzakere çabalarını artırması gerektiğini kaydeden Alman basını, Rusya'ya yeni yaptırımların ise iki tarafa da zarar vereceğini belirtti.

Frankfurter Allgemeine Irak ve Suriye'deki operasyonlarla iki yıldır ilk kez cihatçı teröristleri çökecek kadar zayıflatmak için bir fırsat belirdiğini aktardı.

‘YENİ YAPTIRIMLAR, İKİ TARAFA DA ZARAR VERİR'

Magdeburg'da yayımlanan Volksstimme gazetesi ise Avrupa Birliği'nin Rusya'ya yeni yaptırımlar getirmesinin her iki tarafa da zarar vereceğini belirterek şu yorumda bulundu: "Her ne kadar bir mucize beklememek gerekse de Başbakan Angela Merkel'in Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Berlin'de kabul etmesi önemli. Çünkü kulağa çok banal gelse de günümüzde siyasi çatışmalar hemen hemen hep müzakereler yoluyla çözülüyor. Çünkü ancak Putin de dahil olduğu takdirde Suriye'de bir barış şansı doğabilir. Ancak Kremlin lideri Ukrayna'daki ayrılıkçılar üzerindeki etkisini kullandığı takdirde tıkanmış barış süreci de ilerleyebilir. Buna karşılık her iki sorunda da askeri olarak kan dökmekten başka bir sonuç elde edilemez. Almanya ve Avrupa, her ne kadar Rus devlet başkanının büyük adamlık hastalığını daha fazla cesaretlendiremeyeceklerse de yeni provokasyonlardan kaçınmalılar. Daha ağır yaptırımlar her iki tarafa da zarar verecek ama sorunları çözmeyecektir.

‘PUTİN OLMADAN NE SURİYE NE UKRAYNA'DA SAVAŞIN SONU GELİR'

Putin ve Merkel görüşmesinin önemine dikkat çeken Trierischer Volksfreund'da da, “Putin olmadan ne Suriye'deki cinayetlerin ne de Ukrayna'da sürekli tekrar alevlenen savaşın sonu gelir” ifadelerine yer verildi: “Putin'in çarşamba Berlin'e yapacağı ziyaret oldukça önemli. Ama dikkat. Bu buluşma gerilimin azalması yönünde güçlü bir işaret olarak değerlendirilmemeli. Zira bu karşılaşma ne Ukrayna sorununu çözecek ne de Putin'in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a verdiği desteği çekmesiyle sonuçlanacak. Kaldı ki arka fonda çalan müzik, yani Moskova'ya yeni yaptırımlar tartışması, kulakları tırmalıyor. Yine de siyasi olarak biraz olsun yakınlaşmanın imkânları aranacak. Bu olumludur. Doğrudan temasla bunu yakalamak çetrefil diplomatik kanallarla olduğundan muhakkak daha mümkündür.” Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Çarşamba günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'yu Berlin'de ağırlayacak. Dörtlü Ukrayna Zirvesi'nde liderler, Minsk barış anlaşmasının uygulanmasında ne kadar mesafe kat edildiğini değerlendirecek. Zirve sonrasında Merkel, Hollande ve Putin'in Suriye'deki durumla ilgili olarak bir araya gelmesi planlanıyor. Putin'in Ukrayna Krizi'nden sonra ilk kez Berlin'e yapacağı bu ziyaret Alman basınında da yakından takip ediliyor. Normandiya Zirvesi kapsamında, çarşamba günü Berlin'e gidecek olan Putin, Almanya Başbakanı Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'yla bir araya gelecek. Zirve sonrasında Merkel, Hollande ve Putin'in Suriye'deki durumla ilgili olarak bir araya gelmesi planlanıyor.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara