Dolar

32,3452

Euro

35,1179

Altın

2.304,07

Bist

9.079,97

Alman basını, umudunu Rus lidere bağladı: Erdoğan üzerinde etkili olabilecek tek lider Putin!

Terör örgütü PKK/PYD’ye destek veren ve Türkiye'nin Suriye'ye düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı'na karşı çıkan Avrupa ülkelerin başında gelen Alman basını, umudunu Rusya lideri Putin’e bağladı. Alman Neue Osnabrücker Zeitung gazetesi, Erdoğan üzerinde etkili olabilecek tek liderin Putin olduğunu dile getirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-19 12:33:32

Alman basını, umudunu Rus lidere bağladı: Erdoğan üzerinde etkili olabilecek tek lider Putin!

 

Terör örgütü PKK/PYD'ye destek veren ve  Türkiye'nin Suriye'ye düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı'na karşı çıkan Avrupa ülkelerin başında gelen Alman basını, umudunu Rusya lideri Putin'e bağladı. Alman Neue Osnabrücker Zeitung gazetesi, Erdoğan üzerinde etkili olabilecek tek liderin Putin olduğunu dile getirdi.

Avrupalılarla ABD'nin, Türkiye'nin Suriye düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı'na dair tavrını eleştiren Alman Neue Osnabrücker Zeitung gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı da ağır ve suçlayıcı ifadeler kullandı.

Alman gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinde etkili olabilecek tek liderin Vladimir Putin olduğunu belirterek şu yorumda bulundu:

"Kürtlere dışarıdan destek yok denecek kadar az. Avrupalıların, Ankara'nın mülteci anlaşmasını iptal etme ihtimalinden duyduğu korku, IŞİD'in yeniden güçlenmesinden duydukları korkudan daha fazla. Beyaz Saray'da ise, beceriksizliğini yazdığı tuhaf bir mektupla yazıya dökerek bir kez daha kanıtlayan bir başkan oturuyor. Kulağa dalga geçmek gibi gelebilir ama, Boğaz'ın otokratını dizginlemek için son umut bir başka otokrat. O da Moskova'da oturuyor ve despot Beşar Esed ile bir ittifak içinde. Suriye'nin diktatörü, Erdoğan ve Vladimir Putin bir konuda birbirlerine çok benziyor: Siyasi iktidar çıkarları için Kürt sivillerinin acılarını hiçe sayabiliyorlar."

Haber Ara