Dolar

32,5612

Euro

34,8754

Altın

2.437,69

Bist

9.645,02

Alman basını: Afrin'e operasyon PKK'nın Rojava rüyasının sonu olur

Olası Afrin operasyonu, birçok PKK destekçisinin yaşadığı Almanya'da da gündem oldu. Alman basınında 'kaygı verici' yorumları yapıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-16 12:31:54

Alman basını: Afrin'e operasyon PKK'nın Rojava rüyasının sonu olur

Alman yayını organı DW Türkçe, Alman basınındaki Afrin yankılarını derledi:

"ROJAVA RÜYASININ SONU OLUR"

- Nürnberger Zeitung: "Erdoğan'ın yeni çıkışı Kürtlerin kontrolü altındaki Afrin bölgesi ile ilgili. Türkiye'nin buradaki askeri operasyonu başarıyla sonuçlanacak olursa, bu, Türkiye sınırının karşısındaki Rojava'da bir Kürt devleti oluşturma rüyasının da sonu anlamına gelir. Ayrıca Türkiye'nin aynı Kobani'de olduğu gibi Afrin'den de kolay kolay çekilmeyeceği şüphesi doğuyor. Hatta bazı tahminlere göre belki de Erdoğan Kürt meselesini kökünden halletmek üzere bu bölgeleri sürekli olarak kendi egemenlik alanına dahil etmenin çekiciliğine kendini kaptırmış olabilir."

"SURİYE SAVAŞI UZAYACAK" MESAJI

- Frankfurter Rundschau: "Türkiye Suriye'deki Kürtlere karşı askeri operasyon düzenleme tehdidinde bulunuyor. ABD ise Suriye'nin Türkiye sınırında -Kürtlerin de içinde bulunduğu- askeri bir gücü oraya yerleştirmeye çalışıyor. Rusya bu yüzden ABD'nin Suriye'yi parçalamak istediği suçlamasını yöneltiyor, ama Türkiye'nin Suriye'ye olası bir saldırısına karşı nasıl bir tepki vereceğini henüz açıklamıyor. Suriye bölündüğü takdirde bölgenin sorunları çözülmüş olmaz. Bölgedeki savaşa dolaylı olarak dahil olan güçler görüşme masasına oturmadıkları sürece bölgede savaş devam edecektir. Göründüğü kadarıyla bu durum daha yıllarca böyle devam edebilir."

 

Haber Ara