Dolar

32,4930

Euro

34,9307

Altın

2.433,62

Bist

9.716,77

Alman Bakan, Trump'ın Berlin'i tehdit ettiğini açıkladı

Alman Savunma Bakanı Kramp-Karrenbauer, Avrupalılar İran'la nükleer anlaşmayı desteklemeye devam ederse, Trump'ın Avrupa otomobil ihracatı için yüzde 25'lik ek vergi uygulamakla tehdit ettiğini doğruladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-16 17:42:46

Alman Bakan, Trump'ın Berlin'i tehdit ettiğini açıkladı

ABD Başkanı Trump'ın ‘tehdit politikası' sürüyor. Rus S-400 Hava Füze Sistemi'ni aldığı için Türkiye'ye yaptırım uygulayan, Hindistan'ı ve Irak'ı da S-400'leri almaması için uyaran ABD Başkanı Trump'ın, Berlin'i tehdit ettiği ortaya çıktı.

Alman Savunma Bakanı, Avrupalılar İran'la nükleer anlaşmayı desteklemeye devam ederse, ABD'nin Avrupa otomobil ihracatı için yüzde 25'lik ek vergi uygulamakla tehdit ettiğini doğruladı.

Washington Post'un çıkan haberin ardından Londra'ya yaptığı bir ziyarette düzenlenen bir basın toplantısında açıklamalarda bulunan Alman Bakan Kramp-Karrenbauer, tehdidin tam olarak ne zaman ifade edildiği hakkında ayrıntılı bilgi vermedi. Ancak Kramp-Karrenbauer Almanya'nın Washington'un Tahran'a karşı "maksimum baskı" politikasını desteklemeyeceğini söyledi.

Alman bakan Fransa, Almanya ve İngiltere'nin İran'la 2015 nükleer anlaşmada "anlaşmazlık mekanizması"nı devreye sokmalarının ise ABD'nin tehdidiyle ilgisi olmadığını savundu.

Washington Post ise, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın İran'ı 2015 nükleer anlaşmasını sonuçlandırmakla resmen suçlamadığı takdirde Trump'ın bunu yapmakla tehdit ettiğini bildirdi.

İran, General Kasım Süleymani'nin ABD saldırısında öldürülmesinin ardından, nükleer anlaşmadaki taahhütlerin hiçbirine uymayacağını açıklamıştı. İngiltere, Fransa ve Almanya'ysa İran'ın Nükleer Anlaşma taahhütlerine uymama kararının ardından, anlaşmaya yönelik "anlaşmazlık mekanizması"nı devreye sokmuştu.

Söz konusu hamlenin Birleşmiş Milletler'in (BM) İran'a dönük yaptırımlarını yeniden uygulamaya başlamasına neden olabileceği belirtiliyor.

 

Haber Ara