Dolar

32,5837

Euro

34,8026

Altın

2.514,10

Bist

9.693,46

Alman Bakan eli boş döndü

Ankara, Almanların İncirlik'i ziyaret talebini geri çevirdi. Türkiye, İncirlik'in kapılarının açılabilmesi için beklentileri net olarak iletti. Alman vekillere NATO kapsamındaki ziyaretleri için ise Konya adres gösterildi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 'Şu an itibariyle İncirlik değil Konya'daki NATO üssüne ziyaret mümkün' dedi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-06 08:08:20

Alman Bakan eli boş döndü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile bir araya geldi. İki bakan baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Görüşmelerde Alman milletvekillerinin İncirlik'teki askeri üssü ziyaret etme taleplerinin de ele alındığını belirten Çavuşoğlu, konunun 24-25 Mayıs'ta Brüksel'de NATO Zirvesi'ndeki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel görüşmesinde de gündeme geldiğini hatırlattı. Çavuşoğlu, şunları söyledi:

KONYA'YA GİDEBİLİRSİNİZ

"Bizim Brüksel'de de Sayın Cumhurbaşkanımızla Şansölye Merkel görüşmesinde de yaptığımız önerimiz, şu anda Konya NATO üssünü Alman heyetinin ziyaret etmesidir. Bununla başlamakta fayda var. Bunları da, İncirlik dahil, biz hepsini bugün değerlendirdik. Şu an itibariyle İncirlik değil, Konya'daki NATO üssünü ziyaret mümkün. Daha önce de açıklamıştık, Konya'ya ziyaretin mümkün olduğunu ben bizzat açıklamıştım."

Çavuşoğlu, şu anda İncirlik'i ziyaret için şartların uygun olmadığını, gelecek süreçte şartların normalleşmesi halinde ortak bazı adımların atılabileceğini kaydetti.

İki ülkenin Avrupa için çok önemli iki ortak ve müttefik olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "İlişkilerimizin her alanda daha iyi olması için Sigmar Gabriel ile çaba sarf ediyoruz. Şunu da kabul etmemiz lazım ki ikili ilişkilerimizi hatta bölgesel iş birliğimizi olumsuz etkileyen atmosfer şu anda mevcut maalesef. Almanya bize karşı olumlu bir adım atarsa biz her zaman iki adım atarız. Ama bazı mevcut durumları da göz ardı edemeyiz" dedi.

GAZETECİLERİ AJAN OLARAK KULLANIYORLAR

Çavuşoğlu, bir soru üzerine, Türkiye'de tutuklu bulunan Die Welt'in muhabiri Deniz Yücel ile ilgili suçlamaların gazetecilikle değil terörle ilgili olduğunu söyledi. Son zamanlarda Avrupa'da gizli servislerin, Türkiye'de gazetecileri ajan olarak kullanmaya başladığını anlatan Çavuşoğlu, bu gazeteciler yakalandığında ise "Nasıl tutuklarsınız?" dendiğini belirtti. Çavuşoğlu, Deniz Yücel konusunu değerlendirdiklerini, Alman Dışişleri Bakanının bazı talepleri olduğunu, kendisinin de bu talepleri memnuniyetle muhataplarına ileteceğini kaydetti.

 

Haber Ara