Dolar

32,3832

Euro

35,0359

Altın

2.327,04

Bist

9.138,22

Allavi'den İbadi'ye, 'Saddam Hüseyin' benzetmesi

Allavi'den İbadi'ye, 'Saddam Hüseyin' benzetmesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-07 23:55:10

Allavi'den İbadi'ye, 'Saddam Hüseyin' benzetmesi
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin reform kararıyla görevinden alınan eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Vataniyye Koalisyonu lideri İyad Allavi, "İbadi, reformlarında kimseye danışmadı. Bu üslubu Saddam'ın üslubuna benziyor" dedi.

Allavi, Irak'ta katıldığı yerel televizyon kanalında yaptığı konuşmada, İbadi'nin reform adımlarını eleştirerek, "Reformlarında kimseye danışmadı. Bu üslubu Saddam Hüseyin'in üslubuna benziyor" ifadelerini kullandı.

"Dini merci (Sistani), İbadi'yi reform kararlarında danışmaktan men etmedi" diyen Allavi, "İbadi, bir süre önce telefon görüşmesinde bana hedef olmadığımı ve reformların dini mercinin direktifleri olduğunu söyledi. İbadi'ye geçmiş süreçte bölgesel destek topladım" şeklinde konuştu.

Allavi, adını açıklamadığı bir Körfez ülkesinden talebi üzerine 76 adet zırhlı aracın Irak'a gönderildiğini fakat bunların bir süre sonra kayıplara karıştığını öne sürerek, şunları kaydetti:

"DAEŞ ile mücadele için yoğun ısrarım üzerine o ülke bize 76 adet zırhlı aracı deniz yoluyla değil uçakla gönderdi. Bir süre sonra Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi, söz konusu araçları teslim almadığını bana iletti. Bunu hükümete sorunca 'yararsızlar' cevabını aldım."

İyad Allavi, Irak'ın Bağdat, Moskova, Tahran ve Şam'dan oluşan "dörtlü koalisyon"da rolünün olması gerektiğine de işaret etti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara