Dolar

32,5435

Euro

34,9945

Altın

2.427,50

Bist

9.722,09

'Allah rızası için yerine bıraksın'

İstanbul Bağcılar'da park halindeki 'engelli plakalı' bir otomobil çalındı. Hırsızlara seslenen Bahattin Birtaş, 'Götürenler Allah rızası için yerine bıraksın' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-05 16:06:24

'Allah rızası için yerine bıraksın'
Ajansların haberine göre, Bu anlar sokaktaki bir apartmanın güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Tekstil İşçisi 35 yaşındaki Bahattin Birtaş, zihinsel ve bedensel engelli kızı İrem (9)'i hastaneye getirip götürmek için 5 yıl önce, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indiriminden yararlanarak bir otomobil aldı. Özellikle gece saatlerinde sık sık rahatsızlanan İrem, bu araç sayesinde hastaneye rahat rahat gidebiliyordu. Ama 10 gün önce sabaha karşı kimliği belirsiz 2 kişi park halindeki bu otomobili çaldı; daha sonra da kayıplara karıştı. Hırsızlık anı sokaktaki bir apartmanın güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi. Sabah kalktığında otomobilini park ettiği yerde bulamayan Bahattin Birtaş, durumu polis ekiplerine bildirdi. Polis güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye alıp, hırsızlık şüphelilerini bulmak için çalışma başlattı.

"GÖTÜRENLER ALLAH RIZASI İÇİN YERİNE BIRAKSIN"

Otomobilinin biran önce bulunmasını isteyen Birtaş, "Benim aracımı ne yapacaksınız? Bu çocuk yüzde 90 engelli. Ben çocuğumu o araçla hastaneye getirip götürüyorum. Zaten ÖTV indirimden yararlanarak almıştım ben arabayı. Araçta engelli plakası var, normal plaka yok. Yani bu araç kızımın adına... Yazık günah değil mi? Götürenler Allah rızası için yerine bıraksın. Ya da yetkililer aracımı biran önce bulsun. Çocuğumu nasıl hastaneye götürüp getireceğim ben. Her gün başkasından araba isteyemem ki..." dedi.

Haber Ara