Dolar

32,3276

Euro

35,0668

Altın

2.298,17

Bist

9.058,44

'Alkollü gözlüğü' takanlar zor anlar yaşadı

Aydın'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, alkollü araç kullanmanın neden olduğu tehlikelere dikkati çekebilmek amacıyla, takıldığında 2,5 promil alkollü etkisi yaratan gözlükleri sürücüler ve vatandaşlara uygulamalı olarak gösterdi- Gözlüğü takanların yaşadıkları zorluklar renkli görüntüler oluşturdu

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-15 15:38:33

'Alkollü gözlüğü' takanlar zor anlar yaşadı
Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, alkollü araç kullanmanın sebep olduğu tehlikelere dikkati çekebilmek üzere sürücüler ile vatandaşlara "alkollü gözlüğü" taktırdı. "2,5 promil alkollü" etkisi yaratan gözlükleri takanların verdiği tepkiler renkli görüntüler oluşturdu.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Aydın-Nazilli Karayolu'ndaki uygulama noktasında, biri 1,5 diğeri 2,5 promil alkollü gösteren gözlükleri sürücülere test ettirdi.

Gözlükleri takan sürücülerden anahtarla aracın kapısını açmaları ve yaya olarak dubaların arasından geçmeleri istendi. Sürücülerin bazıları kapıyı açmakta zorlanırken, bazıları da dubaların arasında geçerken düşme tehlikesi yaşadı.

Söke ilçesi Bağarası mevkisindeki uygulama noktasında da gözlüklerle, düz çizgide yürüme ve kaleye şut atma gibi denemeler yaptırıldı. Gözlüğü takanların yaşadığı zor anlar renkli görüntüler oluşturdu.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Söke İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Astsubay Başçavuş İbrahim Kılınç, Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) 30 ülkede yaptığı araştırma sonucu, ölümlü kazaların oluşmasında alkolün etkisinin yüzde 65 olarak belirlendiğine işaret etti.

Alkolün dikkatsizlik, enerji eksikliği, acelecilik ve sabırsızlığa neden olduğunu söyleyen Kılınç, gözlüklerle sürücülere alkollü araç kullanmanın verdiği etkileri deneyimleme imkanı verdiklerini ifade etti.

- "Bırakın araba sürmeyi, yolda yürüme şansımız bile yok"

Sürücülerden Özlem Çetindere, gözlüğü taktığında çok zorlandığını belirtti.

Özellikle kapıyı açmakta bir hayli zorlandığına dikkati çeken Çetindere, "Alkollü insanlar gerçekten bu şekilde oluyorlarsa gerçekten çok kötü bir durum. Kimse alkollü araba kullanmasın." dedi.

Mustafa Hazar ise "Alkol böyle yapıyorsa bırakın araba sürmeyi, yolda yürüme şansımız bile yok. Kendi canımız söz konusu. Gerçekten gözlüğü takınca durumun ciddiyetini bir kez daha anlıyorsunuz." diye konuştu.

Haber Ara