Dolar

32,3119

Euro

35,0621

Altın

2.278,19

Bist

8.994,47

Aliyev: Macron bana kanıt sunamadı, hâlâ kanıt bekliyorum

“Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Dağlık Karabağ konusunda beni birkaç kez aradı” diyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, “300 yabancı savaşçı getirildi haberleri konusunda konuştuk. Bana herhangi bir kanıt sunamadı ve hâlâ kanıt bekliyorum” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-15 09:59:36

Aliyev: Macron bana kanıt sunamadı, hâlâ kanıt bekliyorum

“Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Dağlık Karabağ konusunda beni birkaç kez aradı” diyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, “300 yabancı savaşçı getirildi haberleri konusunda konuştuk. Bana herhangi bir kanıt sunamadı ve hâlâ kanıt bekliyorum” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, France 24 TV kanalına önemli açıklamalarda bulundu.

Aliyev, "Bildiğiniz gibi, çatışmanın başlangıcından beri bazı çelişkili ifadeler ve mesajlar aldık. Ancak karşılıklı diplomatik çabalarımızla durumu kontrol etmeyi başardığımızı düşünüyorum. Bildiğiniz gibi Başkan Macron beni birkaç kez aradı ve son görüşmemiz çok olumlu oldu. Çatışmaya siyasi bir çözüm bulmaya kararlıyız" dedi.

Aliyev'in, Fransız, 24 TV kanalına yaptığı açıklamalardan dikkat çeken bölümler:
"Fransa Dışişleri Bakanı'nın Minsk Grubu eşbaşkanı olduğu için Fransa'nın tarafsız olması gerektiğini söylediği bilgisi aldım. Biz onu destekliyoruz ve pozisyonumuz her zaman tüm eşbaşkanların tarafsız olması gerektiği, taraf tutmaması gerektiği, çünkü bu onların yetki alanlarına aykırı olduğu yönünde olmuştur.

Her ülkenin ulusal düzeyde müttefikleri ve arkadaşları vardır, bazı ülkelerle daha aktif ilişkileri vardır ve bazı ülkelerle daha az aktif ilişkileri vardır. Bu normaldir ve kimse itiraz etmez. Ancak, bazı ülkelerin arabuluculuk yetkisi varsa elbette ki her iki tarafın da - Ermenistan ve Azerbaycan - tarafsızlık beklediğinden ve şimdi bu tarafsızlığı görüyoruz. Bu nedenle, az önce bahsettiğiniz sorunun bittiğini düşünüyorum, bu yüzden o sayfayı kapattık.”

"Önceki röportajlarınızda, bir gazetecinin sizin tarafınızda savaşmak için 300 savaşçının getirildiğini söylemesinin ardından Emmanuel Macron'dan özür talep etmiştiniz. Onunla paralı askerlerin sizin tarafınızda savaştığı yönündeki suçlamasından bahsettiniz mi?" sorusuna Aliyev şu şekilde cevapladı:

"Evet, elbette. Bunun hakkında konuştuk ve hâlâ kanıt bekliyorum. Bana herhangi bir kanıt sunulmadı. Diğer yetkililerimize başka bir kanıt sunulmadı. Fransa Cumhurbaşkanı'ndan kanıt sunmasını ve bu bilgileri paylaşmak için ilgili devlet kurumlarıyla görüşmesini istedim. Liderler arasında temaslar istedim, bu temas gerçekleşti ve bize herhangi bir kanıt verilmediğini söyleyebilirim, bu nedenle kanıt yoksa bu söylentilerin geçmişte kalması gerektiğini düşünüyorum.

Paralı askerlerimiz yok. Bu bizim resmi açıklamamız. Çatışmaların başlamasının üzerinden iki haftadan fazla zaman geçti ve hiçbir ülke bize bununla ilgili herhangi bir kanıt sunmadı. Ayrıca buna ihtiyacımız yok. 100.000'den fazla savaşçıdan oluşan bir ordumuz var. Savaş alanında yaptığımız şey artık ordumuzun kendi topraklarını özgürleştirebileceğini gösteriyor."

Kaynak: Azvision.az

Haber Ara