Dolar

32,5026

Euro

34,7644

Altın

2.491,20

Bist

9.524,59

Aliyev: Ermeni silahlı kuvvetlerinin yüzde 80'inden fazlası imha edildi

Video konferans yöntemiyle düzenlenen Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Devlet Başkanları toplantısında konuşan Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev, 'Ermeni silahlı kuvvetlerinin yüzde 80'inden fazlası imha edildi' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-18 16:21:19

Aliyev: Ermeni silahlı kuvvetlerinin yüzde 80'inden fazlası imha edildi

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, "Ermeni silahlı kuvvetlerinin yüzde 80'inden fazlası imha edildi" dedi.      

Video  konferans yöntemiyle düzenlenen Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Devlet Başkanları toplantısında konuşan Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev, “Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaş dünya medyasında geniş yer buldu, ancak maalesef her zaman objektif olarak ele alınmadı. Çatışmanın doğasına, tarihine ve sorunun doğasına gelince, maalesef çoğu kez çarpıtılmış, güvenilmez veya önyargılı bilgilerle karşı karşıya kaldık. Yine de yıllardır yorulmak bilmeyen çabalarımız sayesinde Azerbaycan ile ilgili bir takım olumsuz arka planı ortadan kaldırmayı ve gerçeği dünya toplumuna aktarmayı başardık” dedi.

Aliyev konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Savaşın sonuçları biliniyor. Azerbaycan, uzun yıllardır ülkemizin büyük bir bölümünü ve uluslararası alanda tanınan toprakları işgal eden işgalci ülkeye karşı zafer kazandı. Bilgilerimize göre, savaş sonucunda Ermeni silahlı kuvvetlerinin potansiyelinin yüzde 80'den fazlası yok edildi. Azerbaycan için bu bir vatan savaşı, bir özgürlük savaşı ve Ermenistan için bir saldırı savaşıydı.”

1990'ların başında Ermenistan'ın Dağlık Karabağ ve Azerbaycan'ın diğer yedi bölgesi de dahil olmak üzere Azerbaycan'ın uluslararası alanda tanınan topraklarının yaklaşık yüzde 20'sini işgal ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Aliyev, “Azerbaycan'ın 8 milyonluk nüfusunun 1 milyonu yerinden edildi. Azerbaycan'ın işgal altındaki toprakları tamamen yok edildi ve Azerbaycan halkına karşı etnik temizlik yapıldı” dedi.

Kaynak: azvision

 

 

Haber Ara