Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Aliyev’den 'ulusa sesleniş': Karabağ Azerbaycan toprağıdır, geri döneceğiz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, devlet televizyonunda ulusa hitaben yaptığı konuşma yaptı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-04 20:42:42

Aliyev’den 'ulusa sesleniş': Karabağ Azerbaycan toprağıdır, geri döneceğiz

Aliyev'den yeni mesaj: Karabağ Azerbaycan toprağıdır, geri döneceğiz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, devlet televizyonunda ulusa hitaben yaptığı konuşmada, Azerbaycan'ın 1990'larda kaybettikleri Karabağ topraklarını geri almak için bir hafta süren taarruzda ilerleme kaydedildiğini söyledi.

"Ermenistan geri çekilme takvimi belirlemeli"

Aliyev ayrıca, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ ve çevresindeki Azeri topraklarından çekilmesi için bir takvim belirlemesi gerektiğini, Azerbaycan ordusunun bu çekilme gerçekleşene kadar askeri harekâtın durdurulmayacağını belirtti.

Aliyev, "Azeri askeri Ermeni ordusunun peşinden koşuyor, Azeri ordusu mevzilerinde duruyor, silahlarını aldık, kurtuluş görevini yürütüyoruz. Azerbaycan'ın bir şartı var, o da topraklarının kurtarılmasıdır. Dağlık Karabağ, Azerbaycan toprağıdır. Geri dönmeliyiz ve geri döneceğiz” dedi.

"Korkma gel, teke tek savaşalım"

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın korkusundan uluslararası destekçilerini aradığını söyleyen Aliyev,  "Paşinyan'ın aramadığı, ağlamadığı, ayağına kapanmadığı adam kalmadı ama ben kimseyi aramadım. Sözde devlet başkanı şimdi kaçıyor, sıçan gibi saklanıyor. Ben Paşinyan'a söylemiştim 'korkma gel teke tek savaşalım' şimdi kapı kapı düşüp yalvarıyor." ifadelerini kullandı.

Haber Ara