Dolar

32,3602

Euro

34,9541

Altın

2.325,31

Bist

9.079,97

Aliya İzzetbegoviç Uluslararası Bilim Olimpiyatları Başladı

Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen Aliya İzzetbegoviç Uluslararası Bilim Olimpiyatları başladı. 21 Nisan'a kadar olimpiyatlara başvurabilecek olan öğrencilerden dereceye girenler ödüllendirilecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-09 17:38:32

Aliya İzzetbegoviç Uluslararası Bilim Olimpiyatları Başladı
Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen Aliya İzzetbegoviç Uluslararası Bilim Olimpiyatları başladı. 21 Nisan'a kadar olimpiyatlara başvurabilecek olan öğrencilerden dereceye girenler ödüllendirilecek.

Çekmeköy'de yapılan Aliya İzzetbegoviç Uluslararası Bilim Olimpiyatları başlıyor. Çekmeköy Belediyesi tarafından geçen yıl başlatılan olimpiyatlara bu yıl Bosna- Hersek'in "bilge kral" lakabıyla bilinen Aliya İzzetbegoviç'in adı verildi. Aliya İzzetbegoviç Uluslararası Bilim Olimpiyatları tanıtımı için Turgut Özal Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı ile öğrenciler katıldı.

"Sizler varsanız, bizler varız

Çekmeköy Bilim Olimpiyatları'nı geçen yıl başlatan ve bu yıl da sürdürülmesi konusunda büyük destek veren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, gençlerin ülkelerine hizmet etmesi için çok daha iyi imkanlara sahip olduklarını söyledi. Başkan Poyraz, "Sizlerin çok daha iyi imkanlarda, koşullarda yetişme imkanınız var. Tek yapmanız gereken bunu en iyi şekilde değerlendirmeniz. Kendinizi en iyi şekilde bu işe adapte etmeniz. Sizler çok daha iyi yerlerde olacaksınız. İçinizden bu ülkeye hizmet etmiş Adnan Menderesler çıkacak. Turgut Özallar, Necmettin Erbakanlar çıkacak. İnşallah aranızdan Recep Tayyip Erdoğanlar çıkacak. Buna inanıyorum. Bu ülkeye hizmet edeceksiniz. Sizler varsanız bizler varız. Sizler bu ülke için bir şeyler yapmak istiyoruz dediğiniz zaman bizler varız. Bu etkinliklere katıldığınız iççin bütün genç kardeşlerime teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Programda konuşan Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel, olimpiyatlarla ilgili bilgi verdi. Geçen yıl Nobel Ödüllü bilim adama Prof. Dr. Aziz Sancar adına düzenlenen olimpiyatların bu yıl Bosna- Hersek'in bilge kral lakaplı devlet başkanı Aliya İzetbegoviç adına düzenlendiğini kaydeden Yüksel, "Aliya İzzet Begoviç Bilim Olimpiyatları için siz gençlerden hayallerinizi projelendirmenizi bekliyoruz. Jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek ilk 100'e giren projeler final sergisinde bilim dünyasının beğenisine sunacağız. Ayrıca her kategoride dereceye giren ilk 5 projeye de toplamda 96 bin lira ödül vereceğiz. Bilim olimpiyatlarımızı daha ileri seviyeye taşımak amacıyla birçok uluslararası üniversiteyle görüşerek bilim olimpiyatlarımızı akretide etmelerini tanımalarını istedik. Siz değerli öğrencilerimiz hazırladığınız projelerle derece alırsanız bu üniversitelerin her hangi birinde indirimli burslu olarak okuyacaksınız" dedi.

Geçen yıl Nobel Ödüllü Türk Bilim Adamı Prof. Dr. Aziz Sancar adına yapılan olimpiyatlarda arkadaşı Canan Eroğlu ile ikinci olan Özden Cengiz Anadolu Lisesi Öğrencisi Selahattin Alpekşi, "Geçen sene Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Olimpiyatı'nda enerji kategorisinde ikinci olduk. Ses frekansları ve güneş enerjisiyle hibrid powerbank yapımı ile katıldık. Uzun uğraşlar sonucunda ikinci olduk" diye konuştu.

Özden Cengiz Anadolu Lisesi Öğrencisi Canan Eroğlu, "Bizim akademi olarak elimizde 100 proje var. Bireysel olarak yaptığımız bir çok projede var. Hangisiyle katılacağımıza karar vermeye çalıyoruz" dedi.

Aliya İzzetbegoviç Uluslar arası Bilim Olimpiyatları'na 21 Nisan'a kadar araştırma, teknoloji ve enerji verimliliği konusunda proje hazırlayan öğrenciler başvurabilecek. Türkiye'nin seçkin üniversitelerinden öğretim üyelerinin jüri üyesi olduğu olimpiyatlarda 3 ayrı kategoride dereceye giren öğrencilere ödül verilecek. Birinciye 15 bin lira, ikinciye 10 bin lira ve üçüncü olan öğrenciye 5 bin lira ödül verilecek. Olimpiyatlarda ilk 100'e giren projeler Maltepe Üniversitesi'nde sergilenecek. Olimpiyatların ödül töreni ise Haliç Kongre Merkezi'nde 24 Mayıs'ta yapılacak.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara