Dolar

32,3691

Euro

34,9843

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

Ali Tarakçı kimdir ?

Gazeteci, yazar Ali Tarakçı kimdir?

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-20 10:29:40

Ali Tarakçı kimdir ?

Ali Tarakçı 1964 yılında Sinop'ta doğdu.

Eğitimi

İlkokula Zeytinburnu'nda başladı. İlkokul, ortaokul ve liseyi Sefaköy-Küçükçekmece'de bitirdi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu.

İş hayatı

Yaklaşık 25 yıldır günlük periyotla yayın yapan yerel gazetelerde günlük olarak binlerce deneme, makaleler yazdı ve yöneticilik yaptı.

2007 yılında kurduğu Gerçek TV'de, iki yıl süresince ‘Sesli Düşünceler' isimli tartışma programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı.

Karadeniz TV'de uzun bir dönem “Sesli Düşünceler” ve “Mercek Altında” tartışma progmanı hazırladı ve sundu.

Romancı Ahmet Ümit'in ‘HIŞT' Edebiyat Dergisi'nde, Yeniyüzyıl ve Taraf Gazetesi'nde yazıları yayınlandı.

Sistem Yayıncılık'tan 1996 yılında Sesli Düşünceler isimli kitabı çıktı.

Uzun yıllar kamuda görev yaptı. 2002 yılından itibaren basın sektöründe yöneticilik görevini üstlendiği için kamudaki görevinden istifa etti. 5N 1K Şirketinde uzun süre yöneticilik yaptı.

2005 yılında kendi şirketlerini kurdu. Gerçek Yayıncılık AŞ, Gerçek TV AŞ, Can FM AŞ, Gazete İstanbul AŞ şirketlerinde yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptı.

İstanbul 3. Bölgeye yönelik olarak Gerçek Gazetesi'ni çıkardı. 2014 yılından itibaren ismini Gazetemistanbul olarak değiştirerek, gazete çıkartı.

İstanbul'da 89.5 ve 96.0 frekanslarında yayın yapan iki radyonun sahibidir.

T.C. Başbakanlık Sarı Basın Kartı sahibi olan Ali Tarakçı, İstanbul Sinoplular Federasyonu Kurucuları arasında bulundu ve kurucu yönetim kurulu üyeliği ve Avcılar Kızılay Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

12 Eylül 1980 yılında gerçekleştiren faşist darbeden sonra, aranırken 4 Kasım tarihinde yakalandı. 46 günlük gözaltından sonra, bir yıla yakın tutuklu kaldı. Yargılandığı davadan beraat etti.

Siyası hayatı

TKP ve TBKP yöneticiliği yapan Ali Tarakçı, daha sonra Yeni Demokrasi Hareketi (YDH) kurucuları arasında yer alarak, Avcılar İlçesi, İstanbul İl Yöneticiliği ve MYK Üyeliği yaptı.

YDH'nın feshi Barış Partisi'yle birleşmesinin ardından İstanbul İl Yöneticiliği, 1998 yılında MYK Üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2014 yılında seçildiği İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Başkanlığı'nı “bir yıldan fazla yapmayacağım” diyerek görev süresinin bitmesine iki yıl olmasına rağmen, 2015 yılında olağanüstü kongrede başkanlığı bıraktı.

Türkiye gündemi ve İstanbul yerel gündemi üzerine analizler yapan Tarakçı, 1999 yılından beri aktif politika içerisinde bulunmuyor.

 Ali Tarakçı evli ve dört erkek çocuk babasıdır.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara