Dolar

32,3660

Euro

34,9990

Altın

2.324,23

Bist

9.079,97

Ali Sistani: Irak’ın istikrarsızlıktan kurtulmasının tek yolu erken seçim

Ali Sistani, Irak’ın istikrarsızlıktan kurtulmasının tek yolunun erken seçim olduğunu ve yakında yeni bir hükümetin kurulması gerektiğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-20 13:38:48

Ali Sistani: Irak’ın istikrarsızlıktan kurtulmasının tek yolu erken seçim

Irak Şiilerinin en yüksek dini merci Ali Sistani'nin Kerbela'daki temsilcisi Abdulmehdi Kerbelayi, cuma hutbesi sonrası dini mercinin 'siyasi mesajı'nı okudu. Irak'taki istikrarsızlıktan ve devam eden protestolardan söz eden Sistani, erken seçimin vurgusu yaptı.

Yakında yeni bir hükümet kurulması gerektiğini ifade eden Sistani, “Mevcut krizden kurtulmanın en barışçıl ve hızlı yolu kaostan kaçınmak ve adil bir seçim yasası çıkararak erken seçim yapmaktır” dedi.

Sistani, “Yeni bir hükümetin kurulmasının gecikmeyeceğini umuyoruz” ifadelerini kullandı.

IRAK'TAKİ GÖSTERİLER

Irak Yüksek Bağımsız İnsan Hakları Komiserliği'nin 4 Aralık'ta yaptığı açıklamaya göre, ülkede işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto amacıyla 1 Ekim'de başlayan gösterilerde en az 460 kişi öldü, 19 bin kişi yaralandı.

Başkent Bağdat başta olmak üzere orta ve güney kesimlerdeki kentlerde devam eden gösteriler sırasında İran'ın ülkedeki nüfuzuna yönelik tepkiler de dile getiriliyor.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, gösterilerde ölü sayısının yükseldiği günlerde istifa etmesi beklenirken, diğer partilere seslenmiş ve uzlaşı sağlayabilirlerse kendisinin istifa etmeye hazır olduğunu belirtmişti. Abdulmehdi, 29 Kasım'da Sistani'den seçim için çaürı gelmesinin ardından istifa etti.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1310810_2_2

1312699_2

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara