Dolar

32,3776

Euro

35,0228

Altın

2.325,48

Bist

9.088,71

Ali Özbak için Ziya Bey Sosyal Tesisleri'nde tören düzenlendi

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Trabzonspor eski Divan Başkanı Ali Özbak için Ziya Bey Sosyal Tesisleri'nde tören düzenlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 16:05:37

Ali Özbak için Ziya Bey Sosyal Tesisleri'nde tören düzenlendi
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Trabzonspor eski Divan Başkanı Ali Özbak için Ziya Bey Sosyal Tesisleri'nde tören düzenlendi.

Törene; Trabzonspor eski başkanlarının yanı sıra eski yöneticiler, bordo-mavili kulüpte görev yapan bazı isimlerle birlikte yakınları, Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ile birlikte futbolculardan Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru da yer aldı.

Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, inanılmaz derecede çok üzüntülü olduklarını belirterek, "Trabzonspor hafızasını kaybetti. Ali ağabey ile 15 gün önceki konuşmamızda kitabım hazır artık basılma aşamasına geldiğini söyledi ve matbaaya verdiğini belirtti. Onun yazmış olduğu kitaplar doğrultusunda bizlerde Trabzonspor yaşantımızı sürdüreceğiz. Gerçekten Trabzonspor hafızasını kaybetti. Yaşasaydı doğum gününü kutlayacaktı. Şimdi ise görev yaptığı Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığı önünde tören yapmak durumundayız. Trabzonspor camiasının başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Sürmen: "Yazdığı kitaplar hepimize örnek olacaktır"

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen ise Trabzonspor camiasının çok önemli değerini kaybettiğini belirterek, "Üzüntümüz, acımız elbetteki çok fazla. Her ölüm bizlere ders, bundan çıkaracağımız neticeler olmalıdır. Yazdığı kitaplar hepimize örnek olacaktır. O yazdığı kitaplar bizlere yol gösterici ışık olacaktır. Böyle acılı günlerde çok fazla konuşmanın bir manası yoktur. Önemli olan buradan ayrıldıktan sonra ne yapacağımızdır" dedi.

Algan: "Trabzonspor için çok önemli işlere imza attı"

Trabzonspor eski Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Nizamettin Algan ise camianın çok önemli bir ismini daha kaybettiğini belirterek, "Ali ile yaptığımız görüşmelerde, ben ölürsem benim için ne söyleyeceğini şimdiden yazda okuyayım derdim. O da bana hep tersini derdi. Dede sen bizi de toprağa koyarsın. Kadere bakın ki bugün Ali'yi gönderiyoruz. Yıl 1964 Ali Özbak 18 yaşında futbol hastası, kulüp tutkunu biz yöneticiliğe başladık. O yöneticilerden daha çok futbolla ve kulüple ilgiliydi. Trabzonspor için çok önemli işlere imza attı. Herkes yazardı ama o kafasına yazardı. Sonra da onları kağıda dökerdi. Son yazdığı kitabını bana göndererek okumamı istedi ve yanlışlıkları düzeltmemi istedi. Ben görevimi yaptı ve ona gönderdim. Trabzonspor iyi olana uygulamaların içinde hep yer aldı" ifadelerini kullandı.

Özak: "O felsefeyi yaşayanlar azalıyor"

Trabzonspor eski kulüp başkanlarından Faruk Özak da çok enteresan bir gün yaşadığını söyleyerek, "Bugün çok enteresan bir gün. Ramazan, Kadir gecesi ve cuma günü. Acaba kaç yılda bu rastlar bunu düşünmek lazım. Bir de doğum günü olduğunu düşünürsek. Allah her kula böyle bir günde ölmeyi nasip etsin. Coşkulu, sevgi dola ve saygı dolu cemaat nasip etsin. Bugün Ali Özbak kardeşimizi uğurluyoruz. Bir müddet evvel Kenan İskender ağabeyimizi ve yine bir müddet evvel Ali Osman Ulusoy'u uğurladık. Bir çok ismi daha bu şekilde uğurladık. Giderek o günleri yaşayanlar o felsefeyi yaşayanlar azalıyor. Önemli olan yeni nesillere o felsefeyi o düşünceyi o sorumluluğu aktarabilmekti. Ali kardeşimizde bunu en iyi yapanlardan birisiydi" şeklinde konuştu.

Okunan ilahilerin ve duaların ardından tören sona ererken, Özbak'ın cenazesi ikindi namazına müteakip Soğuksu Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedildi.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara