Dolar

32,3361

Euro

35,2001

Altın

2.247,23

Bist

8.718,11

Ali Karslı kimdir?

Türk 15 Temmuz şehidi Ali Karslı... Ali Karslı kimdir? İşte Ali Karslı'nın biyografisi

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-02 00:46:59

Ali Karslı kimdir?

Ali Karslı, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi olayların duyulmasıyla birlikte TÜRKSAT yerleşkesinde bulunan lojmanından akşam 22.00 sıralarında darbecileri durdurmak için çıktı. Olay akşamı Karslı henüz evdeyken bir helikopter TÜRKSAT binasını ve lojmanlarını taradı. Ali Karslı'nın eşi ve çocukları ateş seslerini duyunca korktukları için evden ayrılmasını istemediler. Karslı, darbecilerin TÜRKSAT binasını ele geçirme ihtimalini düşündü ve görev yerine gitti.

15 Temmuz gecesi saldırılar başladığında genel müdür yardımcısı, 3 kişiden güvenlik için bina çevresini teftiş etmesini istedi. Bu üç kişi, Güvenlik Şefi Serhat Derecik, Güvenlik Direktörü Ahmet Özsoy ve Hukuk Personeli olan Ali Karslı'ydı. Etrafı kolaçan eden Karslı, direksiyon koltuğundaydı.

TÜRKSAT'ın etrafını dolaşan Karslı ve arkadaşları giriş kapısındaki güvenlik kulübesinin ışıklarının kapalı olmasından şüphelendi.

Karanlıktaki darbecileri fark eden Karslı aracını cuntacı askerlerin üzerine sürdü. Darbeciler o anda içerisinde 3 görevlinin bulunduğu aracı taradı. Şoför koltuğunda bulunan Karslı, başına isabet eden kurşunla şehit düştü. Araç içerisindeki TÜRKSAT Güvenlik Direktörü Ahmet Özsoy da Karslı ile birlikte şehit olurken, üçüncü kişi Güvenlik Şefi Serhat Derecik olaydan yaralı kurtuldu.

44 yaşındaki şehit Karslı, 17 Temmuz'da memleketi Çorum'da defnedildi.

Şehidin adı, İstanbul Başakşehir'de bir ilkokula verildi.

 

 

Haber Ara