Dolar

32,3798

Euro

35,0479

Altın

2.326,91

Bist

9.145,21

Ali Babacan'ın eşi Ülkü Zeynep Babacan kimdir?

DEVA Partisi genel başkanı Ali Babacan'ın eşi Ülkü Zeynep Babacan kimdir? İşte Zeynep Babacan hakkında merak edilenler...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-07 22:01:24

Ali Babacan'ın eşi Ülkü Zeynep Babacan kimdir?

Ülkü Zeynep Babacan 1975 yılında Ankara'da doğmuştur. TED kolejinden mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü'nü kazanarak lisans eğitimini burada tamamlamıştır.

Ali Babacan ile evliliği

Ali Babacan ile Zeynep Babacan'ın evliliğine, Ali Babacan'ın kız kardeşleri vesile olmuştur. Hacettepe Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencisiyken Ali Babacan'ın üç kız kardeşi Betül, Tuğba ve Merve ile yakın arkadaştı. Ali Babacan öğrenimini tamamlayıp ABD'den dönünce kardeşleri onları tanıştırdı. 1995 yılında görücü usulü ile evlenen Babacan çiftinin Kerem, Dilara ve Hilmi Emir isimli üç çocukları bulunmaktadır.

Zeynep Babacan'ın tesettüre girmesi

Evlenmeden önce tesettürlü olmayan Zeynep Babacan, tesettüre nasıl girdiğini şu şekilde ifade ediyor:

"Ben Atatürkçü bir okulda yetişmiş, kendi dini inançlarını yaşamaya çalışan Müslüman bir Türk kızıyım. Örtünmeye kendi irade ve isteğimle lise sonda karar verdim ama, elbette bunu orada uygulayamazdım. Ankara Koleji'nden sonra Hacettepe Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü'nü örtülü olarak bitirdim. Ailemde benden başka örtülü yoktu, belki de onun için bu konuda beni desteklemedi. O zamanlar iki arada kalmıştım, bir yanda kolej ortamı, öbür tarafta okuduğum kitaplar, Allah'ın emri. Kendi kendime; 'Örtünürsem isteğim gibi yaşayacağım, iç huzurum olacak, aksi halde hayatım çok farklı bir yöne de gidebilir' deyip kararımı verdim. Başımdaki türban siyasi bir simge değil. Ayrıca bu amaçla örtünen bir kişiye de bugüne kadar hiç rastlamadım. Bazıları yobaz görünüşlü, bağnaz olabilir ama, bunu bütün başını kapatanlara mal etmemek lazım."

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara