Dolar

32,3675

Euro

34,9615

Altın

2.325,69

Bist

9.125,29

Alexandria Ocasio-Cortez: İsrail'i eleştirmek, insan haklarına inandığınız anlamına gelir

Donald Trump'ın 'İsrail'i ve ABD'yi sevmiyorlar' diyerek hedef aldığı ABD Kongre üyelerinden biri olan Alexandria Ocasio-Cortez 'İsrail'i eleştirmek, insan haklarına inandığınız anlamına gelir' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-01 13:45:34

Alexandria Ocasio-Cortez: İsrail'i eleştirmek, insan haklarına inandığınız anlamına gelir

TIMETURK | HABER MERKEZİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın son bir aydır direkt olarak hedef aldığı ve "ABD'yi sevmiyorlar" diyerek göçmen kökleri üzerinden yüklendiği isimlerden biri olan Alexandria Ocasio-Cortez, İsrail eleştirilerine devam ediyor.

Cortez, Trump ve Netanyahu'nun İsrail eleştirilerine "antisemitizm" damgası vurarak İsrail'in işlediği suçların üstünün kapatılmaya çalışıldığını söyledi. Cortez, New York istasyonu isimli radyoda Ibrahim ‘Ebro' Darden ile yaptığı röportaj sırasında açıklamalarda bulundu.

Cortez, şunları söyledi:

"Eğer İsrail politikasını eleştiriyorsanız antisemitistsiniz. Fakat bu gerçek değil. İşgali eleştirmek sizi açıkça İSrail kaşrıtı yapmaz. Bu bir ulusun varlığına karş ıolduğunuz alamına gelmez. Filistinlilerin insan haklarıyla, İsraillilerin insan haklarının eşit olduğunu düşünmek, sizin insan haklarına inandığınız anlamına gelir."

Sunucu Ibrahim ‘Ebro' Darden, Filistin'deki işgalin suç olduğunu ve haksız bir işgal olduğunu söyledi. Cortez de Filistinlilerin marjinalleşmesinin Yahudi halkı için güvenlik sağladığına inanmadığını belirtti.

Cortez, şöyle devam etti:

"Adaletsizliğin tüm insanların güvenliği için bir tehdit olduğuna inanıyorum. Çünkü marjinalleşmiş bir grup var. Birisi temiz suya erişemediğinde, isyan etmekten başk açaresi yok, değil mi?" Bu şekilde olmak zorunda değil."

1551806597264
(Alexandria Ocasio-Cortez ve İlhan Ömer)

İLHAN ÖMER YAHUDİLERDEN ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALMIŞTI

ABD vatandaşı olsa da burada doğmayan, göçmen, Müslüman ve başörtülü olması sebebiyle ABD Kongresinin en çok dikkat çeken isimlerinden biri olan İlhan Ömer de Trump'ın "antisemitist" suçlamalarına maruz kalmıştı.

Bu yılın başında İsrail'i eleştiren paylaşımlar yapması sebebiyle hedef alınan İlhan Ömer, hakkındaki bu suçlamalar ve baskı sonucunda Yahudi karşıtı olmadığını, İsrail'i eleştirmenin antisemitist olmak anlamına gelmediğini söyledi.

Baskı sonusunca Şubat 2019'da Yahudilerden özür dilemek zorunda kalan Ömer, direkt İsrail lobisini hedef alarak ABD'li Kongre üyelerinin İsrail'e desteğinin, lobi grubu ABD-İsrail Halkla İlişkiler Komisyonu'nun yönlendirmesi ve mali desteğiyle olduğunu savunmuştu. Ömer attığı bir Tweet'te ABD'nin kurucularından Benjamin Franklin'in üzerinde olduğu 100 dolarlık banknotları kastederek ‘‘Bunlar hep Benjaminlerle ilgili'' demişti. Kendisine Amerikalı siyasetçilere İsrail yanlısı olmaları için kimin para ödediği sorulduğundaysa ABD-İsrail Halkla İlişkiler Komisyonu'nun kısaltması olan ‘‘AIPAC'' ifadesini paylaşmıştı.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara