Dolar

32,3815

Euro

35,0532

Altın

2.326,48

Bist

9.089,33

Alevi açılımı sürüyor... Dedeler Kerbela'ya Erbaş Tunceli'ye gidecek

Alevi Anadolu İnanç Önderleri Birliği Başkanı Hıdır Bulut’a Tunceli'ye ziyaret etme sözü veren Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, bir grup Alevi kanaat önderini de Umre'ye ve Kerbela'ya göndereceğini açıkladı. Erbaş, uzun yıllardan sonra Tunceli’ye giden ilk Diyanet İşleri Başkanı olacak.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-06 13:38:52

Alevi açılımı sürüyor... Dedeler Kerbela'ya Erbaş Tunceli'ye gidecek

Ziyaretine gelen Alevi Anadolu İnanç Önderleri Birliği Başkanı Hıdır Bulut'a Tunceli'ye ziyaret sözü veren Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Alevi dedelerinin umre ve Kerbela'ya götürüleceğini de açıkladı.

Alevi Anadolu İnanç Önderleri Birliği Başkanı Hıdır Bulut ile beraberindeki Diyanet-Sen Tunceli Şube Başkanı Bülent Süner ve AK Parti Pertek Kurucu İlçe Başkanı Ramazan Bozdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a nezaket ziyaretinde bulundu. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Bulut, Erbaş'a yeni vazifesinde başarılar diledi. Bulut, Erbaş'ın önemli ve zor bir görev ifa ettiğini belirtirken, Erbaş ise Allah'tan zorlukları kolaylaştırmasını, hayırlı hizmetlere vesile olmayı niyaz ettiğini söyledi. Samimi bir havada geçen sohbette Erbaş, ilmin önemine dikkat çekti. Erbaş, talip olunması gerekenin makam ve mevki değil, ilim olması gerektiğinin altını çizdi.

ddddd

ERBAŞ TUNCELİ'YE GİTME SÖZÜ VERDİ

Karar'da yer alan habere göre, Anadolu İnanç Önderleri Birliği Başkanı Hıdır Bulut, kısa bir süre önce makamına oturan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı Tunceli'ye davet etti. ‘Diyanet İşleri Başkanı' sıfatıyla Tunceli'ye en son ziyaretin ne zaman yapıldığını soran Erbaş, en kısa sürede Tunceli'ye geleceğini söyledi. Söz vermekle yetinmeyen Erbaş, yanına çağırdığı özel kalem müdürüne Tunceli'ye yönelik bir ziyaret programı hazırlanması talimatını verdi. Davetlerini kabul eden Erbaş'a teşekkür eden Bulut, uzun yıllardan sonra ilk kez bir Diyanet İşleri Başkanının Tunceli'ye geleceğini, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek bu ziyaretin büyük bir anlam taşıdığını vurguladı.

Görüşmede Tunceli'ye müftü atanması da gündeme geldi. Diyanet-Sen Tunceli Şube Başkanı Bülent Süner, müftülük görevinin 3 yıldır vekaleten yürütüldüğünü, Diyanet'ten Tunceli Müftülüğü'ne atama yapılmasını talep ettiklerini ifade etti. Geçtiğimiz günlerde kendisini arayan Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in de benzer talepte bulunduğunu anlatan Erbaş, Tunceli Müftülüğü'ne kısa sürede atama yapılacağını bildirdi.

DEDELER UMRE VE KERBELA'YA GÖNDERİLECEK

Alevisiyle Sünnisiyle Diyanet'in toplumun tüm fertlerini temsil ettiğini belirten Hıdır Dede, Diyanet'in desteğiyle bir grup Alevi kanaat önderini Umre maksadıyla kutsal topraklara ve Kerbela'ya göndermek istediklerini dile getirdi. Hıdır Dede'nin bu talebine olumlu yanıt veren Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, dedelerin bu isteğini yerine getirmekten mutluluk duyacaklarını kaydetti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara