Dolar

32,3157

Euro

35,1159

Altın

2.292,25

Bist

9.058,68

ALES başvuruları başladı! ALES başvurusu nasıl yapılır?

ALES'e başvuracak olan adaylar ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden başvurabilecek. ALES başvuruları 4 Ekim' e kadar sürecek. Son yapılan ALES değişikliğiyle ile birlikte detaylar...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-26 10:16:25

ALES başvuruları başladı! ALES başvurusu nasıl yapılır?

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) başvuruları bugün başladı. ALES'e bu sene girecek adayları sınavda yeni bir düzen bekliyor. Bu sebeple adaylaırn en çok merak ettiği sorular ALES başvuru nasıl yapılacak?" veya "ALES'te kaç soru olacak?"..

ALES 2017 NE ZAMAN?

ALES Sonbahar Dönemi Sınavı 19 Kasım 2017 tarihinde saat 10.00'da yapılacak. Sınav başvuru ücreti ise 90 lira olarak belirlendi. Yeni yönetmeliğe göre sınav geçerlilik süresi 5 yıl olacak.

ALES BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

ALES başvurusu 26 Eylül 2017 tarihinde alınmaya başlanacak ve 4 Ekim 2017 tarihinde sonlanacak.

ALES BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ!

ales-sinav-alesbasvuru

DEĞİŞİKLİKLE BİRLİKTE YENİ ALES SINAV NASIL OLACAK?

Adayların bilmesi gereken ALES değişiklikleri şu şekilde:

ALES TEST SAYILARINDA DEĞİŞİKLİKLER

- ALES'te test sayılarında azaltmaya gidildi. Dört test/bölüm sayısı ikiye indirildi.

- Artık ALES, sözel ve sayısal olmak üzere iki bölümden ve testten oluşacak. Böylelikle Sözel 1 ve Sözel 2 ile Sayısal 1 ve Sayısal 2 testleri ayrımı ortadan kaldırıldı.

ALES TEST İÇERİĞİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER

- ALES Sözel Testi; sözcükte, cümlede ve parçada anlam; cümle ve metni tamamlama; kesin yargıya ulaşma, düşünce akışını bozan ifadeyi bulma ve parçada anlam bütünlüğü sağlama gibi başlıklar altında yer alan soru alanlarından oluşacak. Burada adaylardan temel dilbilgisi becerilerinin yanı sıra daha çok sözel akıl yürütme becerilerini ölçmek amaçlanıyor.

- ALES Sayısal Testi; temel matematiksel işlemler, matematiksel ilişkilerden yararlanma; tekli, ikili ve üçlü problemler ve geometri gibi başlıklar altında yer alan soru alanlarını içerecek. Burada adayların sıralama, çözümleme, analiz etme, yorumlama ve mantıksal akıl yürütme gibi daha çok ileri düşünme becerilerinin ölçülmesi amaçlanıyor.

Haber Ara