Dolar

32,5780

Euro

34,7940

Altın

2.508,75

Bist

9.693,46

Albayrak: FETÖ özel sektöre de sızdı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, 'FETÖ'cüler her yapının içine sızdıkları gibi özel sektörün de içine sızdılar. Tüm kamu kurumlarında olduğu gibi özel sektörde de gerekli adımlar atılmaktadır

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-05 17:35:33

Albayrak: FETÖ özel sektöre de sızdı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak,  doğrudan milleti hedef alan Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı tüm kamu  kurumlarında olduğu gibi özel sektörde de gerekli adımların atıldığını  belirterek, "Petkim'in Aliağa yerleşkesinde yapılan incelemelerin de bu kapsamda  atılan adımlardandır" ifadesini kullandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Albayrak, Azerbaycan devlet enerji  şirketi SOCAR'ın Başkanı Rövnak Abdullayev ile SOCAR Türkiye ve Petkim Yönetim  Kurulu Başkanı Vagıf Aliyev'i kabul etti. Türkiye ile Azerbaycan arasında enerji alanındaki işbirliği  konularının ele alındığı görüşmede, SOCAR'ın Türkiye'de devam eden yatırımları ve  hedefleri değerlendirildi. Görüşmede 15 Temmuz darbe girişimi süreci ve  sonrasında yaşanan gelişmeler de ele alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Albayrak, SOCAR'ın, TANAP ve  STAR Rafineri projelerinin, Türkiye'deki doğrudan yatırımlar arasında katma  değer, ihracat, istihdam ve ileri teknoloji konusunda ayrı bir yere sahip  olduğunu bildirdi. Albayrak, güçlü işbirliği ve Türk ekonomisine yaptığı katkılar  nedeniyle SOCAR'a desteklerinin devam edeceğini vurguladı.   Kardeş ülke Azerbaycan'ın enerji şirketi SOCAR'ın Türkiye'deki  yatırımlarının yanı sıra, yaşanan tüm süreçlerde Türk milletinin yanında yer  almasından duyduğu memnuniyete dikkati çeken Albayrak, "18 milyar dolarlık  yatırımı ile Türkiye'deki en önemli yatırımcılardan biri olan SOCAR'ın yaşanılan  süreçte yanımızda olduklarını, Türk milletine ve ekonomisine güvendiklerini  görmek bizim için oldukça önemliydi. TANAP gibi ortak stratejik projelerimiz,  Türkiye'nin diğer projeleri gibi, akamete uğramadan, öngördüğümüz zaman ve bütçe  planlaması içerisinde devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

ÖZEL SEKTÖRÜN İÇİNE DE SIZDILAR

Albayrak, SOCAR'ın önemli yatırımlarından Petkim'de FETÖ'ye karşı  yapılan operasyonlara değinerek, şunları kaydetti:    "Her yapının içine sızdıkları gibi özel sektörün de içine maalesef  sızdılar. Doğrudan milleti hedef alan bu terör örgütüne karşı tüm kamu  kurumlarında olduğu gibi özel sektörde de gerekli adımlar atılmaktadır, tedbirler  alınmaktadır. Petkim'in Aliağa yerleşkesinde yapılan incelemeler de bu kapsamda  atılan adımlardandır. Doğrudan SOCAR ile bir ilgisi olmadığı gibi, buradaki  yetkililer de güvenlik güçlerimizle işbirliği içinde olmuşlardır." Albayrak, Azeri yetkililere FETÖ'ye karşı hassasiyetlerinden ötürü de  teşekkür etti. Görüşmede işbirliğinin bu alanda da güçlü bir şekilde devam etmesi  noktasında mutabık kalındığı belirtildi.

Haber Ara