Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Albayrak: Endişeli son kışımız

Albayrak, 'Eskiden konutlarda kesinti olmasın diye santrallardaki gazı kısıyorduk. O günler artık geride kalıyor' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-13 11:18:16

Albayrak: Endişeli son kışımız

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamalarını Milliyet'ten Serpil Çevikcan köşesine taşıdı.

Açıklamalarında Türkiye'nin bir kışı daha doğalgaz arzında endişe ederek geçirmeyeceğine dikkat çeken Albayrak, "Eskiden belli günlerde tüketim artışı, sistemdeki basınç kaynaklı teknik sıkıntılar nedeniyle konutlarda kesinti olmasın diye santralları kısıyorduk. O günler artık geride kalıyor" dedi.

Albayrak'ın açıklamaları şöyle:

"LNG ve FSRU'nun yanında depolama alanında kapasite artışı için adımlarımızı belirledik. Geçen sene Meclis'ten geçirdiğimiz düzenleme ile asgari yüzde 20 depolama şartı getirdik. Yılda 50 milyar metreküp gaz tüketiyoruz. Yüzde 20'si kadar yani 10 milyar m3 depolama kapasitesine sahip olalım.

İşte Tuz Gölü depolama projesi. Yaklaşık 15 yılın konusuydu. Bakan olduktan sonra ilk yoğunlaştığımız proje Tuz Gölü oldu. Müteahhitlerle oturduk konuştuk, süreyi 2019'dan 2017'ye çektik. Çünkü artık bizim bir kış daha bu gaz endişesini yaşama lüksümüz yok. Bu son kışımız.

Allah'ın izniyle seneyi, olağandışı bir olay olmadıktan sonra gazda arz noktasında en ufak bir kaygı, endişe taşımadan geçireceğiz."

 

Haber Ara